Bilim insanlarına göre tam olarak hangi saatte uyumamız gerekiyor? - Azınlıkça
Yaşam

Bilim insanlarına göre tam olarak hangi saatte uyumamız gerekiyor?

Son araştırmalar, seçtiğimiz uyku saatlerinin kardiyovasküler sağlığımızı etkileyebileceğini gösteriyor. Geç uyumak kalbe zararlı.

European Heart Journal – Digital Health’de yayınlanan bir araştırma, uyku için seçtiğimiz saat ve zamanın kardiyovasküler hastalık riskinde rol oynayabileceğini buldu.

Çalışmanın sonuçları, bu ilişkinin kadınlarda erkeklere göre daha yaygın olduğunu göstermektedir. Araştırmacılar, katılımcılar tarafından giyilen hareket dedektörlerinden elde edilen verileri kullanarak, akşam 10’da 22.00-23.:00 arasında yatmayı seçenlerin en az kardiyovasküler hastalık geliştirme şansına sahip olduğunu buldular.

Bu sonuca varmak için araştırmacılar, yedi günlük bir süre boyunca çalışma katılımcılarından uyku verilerini topladılar. Ardından, ortalama 5,7 yıllık bir takip süresi boyunca, araştırmacılar hangi katılımcıların kardiyovasküler hastalık geliştirdiğini kaydetti.

Uykuya dalmak için en kötü zaman nedir?

Gece yarısından önce yatmaya çalışın.Uzmanlar, “En yüksek kardiyovasküler hastalık insidansı, gece yarısından sonra yatma zamanı olan katılımcılarda bulunurken, kardiyovasküler hastalık insidansı daha erken yatma zamanıyla azaldı” diyorlar.

Diğer araştırmalar, uyku saatinin kalp sağlığımızla ilgili önemine işaret ediyor. Amerikan Sağlık Derneği Dergisi’nde, gece geç yatmanın konjestif kalp yetmezliği için daha yüksek riskleri olduğunu gösteriyor.

European Heart Journal – Digital Health’de yayınlanan çalışmanın araştırmacıları, kalp sağlığının ötesinde, kan basıncı, uyku kalitesi ve ateroskleroz (atardamar hastalığı) dahil olmak üzere uyku zamanlamasından etkilenebilenen diğer faktörlere de dikkat çekiyor ve gece geç yatılmaması konusunda tavsiyede bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Uykuda Işıklar Açık Olursa Sağlık ve Ruh Halinizi Nasıl Etkiler?

Birçok insanın yatak odasında ışıkları açık bırakarak uyumasının sağlık ve ruh halimiz üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Devamını oku...
Yaşam

Çocukların Saat 9'da Uyumasının Üç Önemli Nedeni

Ebeveynler, çocuklarının iyi bir eğitim almasını, sağlıklı olmasını ve mutlu bir hayat sürdürmesini ister. Ancak genellikle gözden kaçırılan bir detay var: Uyku düzeni.
Devamını oku...
Yaşam

Hava çok sıcakken iyi bir gece uykusu için en iyi ipuçları

Çok sıcak olduğunda büyük bir sorun, bütün gece klimadan donmadan ve onsuz terlemeden ve kırılmadan iyi uyuyabilmektir.
Devamını oku...