Kasım ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? - Azınlıkça
Yaşam

Kasım ayı meyve ve sebzeleri nelerdir?

Yunanistan’ın ünlü ‘Gastronomos’ sitesi, her ay olduğu gibi bu ay da meyve ve sebzelerden, balık ve deniz ürünlerine kadar taze ürünleri tanımak için balıkçılar ve manavlarla konuştu.

İşte sitenin listesi:

Ayın meyveleri

  • Ekimden Aralık’a kadar hasat edilen tatlı ve ekşi kiviler tazedir – özellikle Pieria, Kavala ve Imathia’da yetişenler.
  • Ermioni’nin meşhur köpüklü narları, Pella ve Argolida’nınkilerle rekabet içinde.
  • Yeni hasattan taze badem ve ceviz zamanı (özellikle Ahaia ve Arkadia yaylalarından), aynı zamanda Volos kestaneleri ve Girit kestaneleri de.
  • Pilion’un kesinlikle mevsimlik ayvaları, Selanik’in Afrata’sı kadar ünlüdür.
  • Kasım, klementin, hurma ve tabii ki ilk kış portakalları için bir aydır.
  • Korinthos ve Girit çeşitli greyfurt üretir ve Meçovo, Trikala ve Evia birçok çeşit orman meyvesi üretir.
  • Piyasadaki son taze armut Passa Grassana ve artık sadece dondurulmuş armut bulacağız. Aynı şekilde en yeni yeşil, dağ ekşili Granny Smith ve Mutsu elmaları da artık mevcut.
  • Bazı manavlarda, Girit Sultanina ve Korinthos ve Peloponnese Sideritis gibi üstü örtülü geç üzümler bulabiliriz.

Mevsimin sebze ve meyveleri

  • Karnabahar, balkabağı, lahana, brokoli, salata, kereviz, ıspanak, ekili ve yabani roka, düşük sıcaklıklarda lezzetlidir. – Köklerini tükettiğimiz sebzeler için organik pazarların gişesi tek yönlü bir sokaktır.
  • Yeraltındaki mevsim meyveleri: havuç, pancar, pırasa, turp, patates ve tatlı patates. Ayrıca ağlarda taze zeytinler için bazı üreticilere bakın.

Taze balık ve deniz ürünleri

  • Soğuk hava nedeniyle lezzetli bir tada sahip olan balık bolluğu var: Çamuka, karides, hamsi, dil balığı, lüfer, çipura, kırma mercan, sinagrit, ahtapot ve aynı zamanda yaşayan tüm küçük balıklar.
  • Kayaların yanındakiler: Asil hani, tatlısu levreği, scorpaena, çarpanbalığıgiller, exocoetidae.
  • Kuzey Ege’den gelenler ile sonbahar mevsiminin mürekkepleri lezzetli, yumuşak ve tatlıdır. Halkida’dan olduğu gibi aynı bölgeden de lezzetli kerevitler yakalanır.
  • Kasım ayı, ayvalar, istiridyeler, pecten, palamutlar gibi kabuklu deniz ürünleri için izin verilen balık avlama sezonuna başlar. Ama aynı zamanda çipura için üreme ayı, bu yüzden satın almaktan kaçınıyoruz.
  • Mavi yüzgeçli orkinos, kılıçbalığı ve kalyonun nesli tükenmekte olan türler olduğu için onları yok olmalarına katkıda bulunmamak için seçmiyoruz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...