Fauci: Artık yavaş yavaş normale dönme zamanı geldi - Azınlıkça
Yaşam

Fauci: Artık yavaş yavaş normale dönme zamanı geldi

ABD Başkanı Joe Biden ve Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci

Küresele koronavirüs Kovid-19 salgınında en son görülen ve hızla yayılan ancak düşük etkileri görülen Omikron varyantıyla birlikte artık sona mı gelindi düşüncesi ağır basıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en yetkili bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci, Covid-19’un taşıdığı risklere rağmen artık yavaş yavaş normale dönmenin zamanının geldiğini söyledi.

Reuters’e verdiği röportajda eyaletlerin vatandaşları pandemiye ve üçüncü yılına giren salgından kaynaklanan atalete karşı korumak arasında zor bir tercihte bulunması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın tıbbi başdanışmanı ve Beyaz Saray Covid-19’la Mücadele Ekibi üyesi olan Fauci bunun için mükemmel bir seçenek olmadığını vuguladı.

Fauci’nin röportajı öncesi ABD’li sağlık yetkilileri omicron vakalarının azalması ile yeni bir Covid-19 yönetmeliği hazırladıklarını duyurmuştu. New Jersey, New York, California, Connecticut, Delaware ve Oregon gibi eyaletler de önümüzdeki haftalarda okul ve diğer kamu kuruluşlarında maske zorunluluğunu kaldıracaklarını açıkladı.

Dünyanın ve ABD’nin, özellikle bazı bölgelerinin, artık Covid-19’la mücadeleden yorulduğunu ve bir şekilde eski hayatlarına dönmeleri gerektiğini vurgulayan Fauci “Tamame herşeyi bir kenara bırakmaktan bahsetmiyorum, ama yavaş yavaş o yöne gitmek gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Fauci normale dönüş planlarında bazı tavizlerin verileceğinin ve vakaların artmasına neden olacağının farkında olduğunu ama sıkı kısıtlamaları sürdürmenin de zararlı olduğunu belirtti.

Fauci “Bu zararlar akıl sağlığı üzerinde mi, çocukların gelişimi üzerinde mi, okullar üzerinde mi? Virüse karşı korunma veya normale dönme arasındaki denge mi? Bunun için tam doğru cevabım şu anda yok,” sözlerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Masalarda oturma sayısı 8'e yükseltildi: Karnaval etkinlikleri olmayacak!

Yunanistan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Uzmanlar Heyeti bugün gerçekleştirdikleri toplantıda ülkedeki koronavirüs salgınında son durumu değerlendirdiler.
Devamını oku...
Yaşam

Bill Gates: Gelecekte daha ölümcül bir virüsle yüzleşmek zorunda kalabiliriz

Yaklaşık iki yıldır yaşamlarımızı altüst eden küresel koronavirüs Kovid-19 gibi olası bir salgın hakkında altı yıl önce uyarılarda bulunan Bill Gates, daha da karamsar bir açıklama yaptı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fauci: Omikron’un Delta’dan daha kötü olmadığı neredeyse kesin

Tüm dünyada önlemlerin ve endişenin armasına neden olan Omikron varyantı ile ilgili Delta’dan daha tehlikeli olmadığına dair olumlu açıklamalar geliyor. 
Devamını oku...