Pfizer/BioNTech şimdi de 6 aylık ile 4 yaş arası çocuklar için aşı izin istiyor - Azınlıkça
Yaşam

Pfizer/BioNTech şimdi de 6 aylık ile 4 yaş arası çocuklar için aşı izin istiyor

Koronavirüs Kovid-19 aşısını ilk keşfeden Pfizer/BioNTech ortaklığı şimdi de 6 ay ile 4 yaş arası çocuklar için aşı iznine başvuruyor.

Pfizer ve BioNTech, 6 ay ile 4 yaş arası çocuklarda iki dozluk koronavirüs aşısının kullanımı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne başvuruda bulunacak.

ABD’de yetkililer, küçük çocuklarda aşının acil kullanımının önünü açmak için incelemelerini sürdürüyor. Kaynaklara göre Pfizer, sürecin uzayacağı gerekçesiyle üç dozluk bir aşı rejimiyle ilgili verileri beklemek istemedi.

Küçük çocuklar için Covid-19 aşısının acil kullanım onayı alması için başvuruda bulunulacağı söylentisi bir süredir konuşuluyordu. Pfizer yönetim kurulu üyesi ve Gıda ve İlaç İdaresi eski komisyon üyelerinden Scott Gottlieb, CBS’e aşının mart ayında onaylanabileceğini söyledi.

Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre, hızla yayılan Omikron varyantıyla birlikte pediatrik vakalarda keskin bir artış oldu. Küçük çocuklar virüsle iyi mücadele etme eğiliminde olsalar da, uzmanlar göre bazıları virüsten ciddi şekilde olumsuz etkilenebileceklerini öne sürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adonis Georgiadis beşinci dozu da vurdurdu

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, koronavirüs aşısının beşinci dozunu da vurdurdu ve nedenini açıkladı.
Devamını oku...