Korona yardım parasıyla Lamborghini satın aldı - Azınlıkça
Yaşam

Korona yardım parasıyla Lamborghini satın aldı

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgını nedeniyle zor durumdaki vatandaşlarına devletlerin sağladığı yardım paralarını bazı uyanıklar fırsat bilerek işi dolandırıcılığa kadar getirdiler.

ABD’nin Teksas eyaletinde bir adam devleti dolandırarak sahte beyanla 1,6 milyon dolardan fazla korona yardım kredisi almayı başardı.

Bu kadar çok parayı alınca ne yapacağını şaşıran adam en lüks spor arabalardan biri olan Lamborghini satın aldı ve lüks eşyalara parayı saçmaya devam etti. 

Adamın kısa sürede süper aşırı lüks Lamborghini marka araba satın alması, maliye müfettişlerinin dikkatini çekince gerçek ortaya çıktı.

1.6 milyon dolar korona yardım kredileri alan adam dolandırıcılık suçundan dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Teksaslı 30 yaşındaki Lee Price’ın Kovid-19 salgını nedeniyle dağıtılan yardımlarda dolandırıcılık ve kara para aklamadan suçlu bulunduğu ifade edildi.

Lee’nin Kovid-19 fonundan vergi kayıtlarında sahtecilik yaparak 1,6 milyon dolar kredi çektiği, bununla da Lamborghini Urus, Ford F-350 tipi kamyonet ve Rolex saat gibi kendine pahalı eşyalar satın aldığı belirtildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul eden Lee 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Açıklamada, Lee’nin çektiği 1,6 milyon dolar kredinin 700 bin dolarına da el konulduğu kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi'nden Tam Burs Kazandı

Dedeağaç 4. Lise’nin başarılı öğrencisi Dimitris Deliakidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Pensilvanya Üniversitesi’nde (UPENN) tam burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Devamını oku...