DSÖ: Şubata kadar Avrupa'da yarım milyon Kovid-19 kaynaklı ölüm görülebilir - Azınlıkça
Yaşam

DSÖ: Şubata kadar Avrupa’da yarım milyon Kovid-19 kaynaklı ölüm görülebilir

Koronavirüs salgınında kötü senaryolar tekrar gündeme geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa’daki üst düzey yetkilisi, kıtanın tekrardan Koronavirüs pandemisinin merkez üssü olduğunu ve Şubat ayına kadar yarım milyon Kovid-19 ölümü daha görülebileceğini iddia etti.

DSÖ Avrupa bölge ofisi başkanı Hans Kluge, düzenlediği basın toplantısında, “Avrupa bölgesindeki 53 ülkede mevcut bulaşma hızı ciddi endişe verici” dedi. DSÖ verilerine göre, Kovid-19 hastalarının hastaneye yatışları sadece bir hafta içinde iki kattan fazla arttı.

Kluge, daha bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle rekor seviyelere yaklaşan vakalarla Avrupa’nın bir yıl önce olduğu gibi Covid-19 pandemisinin merkez üssü haline geldiğini belirterek, “Aradaki fark, daha fazlasını bildiğimiz ve daha fazlasını yapabileceğimizdir” dedi.

Ancak, sağlık görevlilerinin virüsle mücadelede edindiği deneyime rağmen, güvenilir tahminlerde, kıtada 1 Şubat’a kadar yarım milyon Covid-19 ölümü daha görülebileceği iddia ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa'da Rüzgar Enerjisi, Kömürü Geride Bıraktı

Avrupa’da enerji üretiminde önemli bir dönüm noktasına şahit olundu. 2023 yılının son çeyreğinde, rüzgar enerjisi, kömürü geçerek bölgenin en büyük elektrik kaynağı haline geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...