Hemşire hastalara hava enjekte etti: 4 hasta mefta, 3'ü ömür boyu sakat - Azınlıkça
Yaşam

Hemşire hastalara hava enjekte etti: 4 hasta mefta, 3’ü ömür boyu sakat

Hava enjekte edip dört hastanın canını alan hemşire idam cezasıyla karşı karşıya. Yedi erkek hastayı hedef alan hemşire, damarlarına hava enjekte edilmesi sonucunda beyinlerinde hasar oluşması sebebiyle 4 hastayı öldürürken, diğer üç hasta ise ömürlerinin sonuna kadar kalıcı hasarlı kaldı.

Dönem dönem ruhsal sorunlu sağlık çalışanları hastaların hayatlarını kastedebiliyor.  ABD’nin Teksas eyaletinde bir hemşire, kalp ameliyatı geçirmiş dört hastaya bilinçli olarak hava enjekte ederek cinayet işlemekten suçlu bulundu.

Jürinin suçlu bulduğu 37 yaşındaki William Davis idam cezası alabilir.

Savcılık iddianamede Tyler kentindeki Christus Mother Frances Hastanesi’nde çalışan Davis’in Haziran 2017-Ocak 2018 tarihleri arasında yaşları 47-74 arasında değişen yedi erkek hastayı hedef aldığını, hayatını kaybedenlerin damarlarına hava enjekte edilmesi sonucunda beyinlerinde hasar oluşması sebebiyle öldüğünü ifade etti. Diğer üç hastanın ömürlerinin sonuna kadar etkisi sürecek sağlık sorunlarıyla yaşayacağı belirtildi.

Hastanenin açıklamasında ise, “Jürinin kararının olanlardan zarar görenleri biraz olsun teselli etmesini umut ediyoruz” dendi.

Mahkemede dinlenen doktorlar, Davis’in öldürdüğü dört hastanın ameliyat sonrasında iyileşme sürecinde olduğunu, durumlarının iyiye giderken birden kötüleşmesine anlam veremediklerini ve beyin tomografisi sonucunda yanlış bir şey yapıldığını anladıklarını söyledi.

Mahkemede, ayrıca, Davis’in bir hastanın odasına girip iğne yaptıktan üç dakika sonra kalp monitörünün alarmının çaldığı ve öldüğünün görüldüğü güvenlik kamerası kaydı gösterildi.

Davis’in avukatı Philip Hayes, hayatını kaybeden hastaların enjekte edilen hava nedeniyle öldüklerine dair bir kanıt olmadığını, müvekkilinin işleyişinde ciddi sorunlar olan hastane tarafından günah keçisi ilan edildiğini savundu.

Hava enjekte edilen hastaların ailelerinin avukatı ise, “Çok basit, bu adam insanları öldürmekten hoşlanıyor. Odalarına girip hava enjekte etmekten zevk almış” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...