Yeşil elmanın sağlığa 5 faydası - Azınlıkça
Yaşam

Yeşil elmanın sağlığa 5 faydası

Yeşil elma, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde önemli bir besin kaynağıdır.

Yüksek oranda mineral içerir

Isırdığınızda dişlerinizi kamaştıran bu meyve demir bakımından çok zengindir. Ayrıca çinko, bakır, manganez ve potasyum içeriği ile bir laboratuvarı anımsatmaktadır. Kemikleri güçlendirdiği gibi oksijen seviyesini de arttırır.

Kolesterolü düşürür

Bitti mi bitmedi. Yediğinizde tok tutma özelliği olduğundan beslenmenizi dengeler. Bu durum kan değerlerinize yansır, kan şekeri ve kolesterol seviyeniz düşer.

Cildi güzelleştirir

Coştu bir kere, durduramıyoruz. İçeriğindeki antioksidanlar hücre yenilenmesini düzenler. Daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olursunuz.

Diyabeti önler

İçeriğindeki pektin isimli lif sayesinde kan şekeri seviyenizi düzenler. Tarçınla yendiğinde şahane bir tatlı görevi görür. Şeker seviyesinin düştüğü durumlarda da dengelemek için kullanılan yegane meyvelerdendir.

Metabolizmayı çalıştırır

Yoğun tempolu hayatlarımızda bazen kahvaltı gibi önemli bir öğünü atlayabiliyoruz. Çantanıza bir yeşil elma atın ve zamanı gelince yiyin. Göreceksiniz, ne güçten düşüyorsunuz ne de aç hissediyorsunuz. Tek başına bir serpme kahvaltı kadar besleyici olabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Her gün bir elma zayıflamaya yardımcı oluyor

CSIRO’nun gerçekleştirdiği bir araştırma, her gün düzenli olarak bir adet elma tüketmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.
Devamını oku...