WhatsApp’a 225 milyon evro ceza - Azınlıkça
Yaşam

WhatsApp’a 225 milyon evro ceza

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) bir açıklama yaparak mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a veri kurallarının ihlali nedeniyle 225 milyon evro para cezası kesildiği ortaya çıktı.

Komisyon, uygulama tarafından verilerin işlenmesi hakkında kullanıcılara sağlanan bilgilerin, Facebook ile paylaşılması dahil, şeffaflığına ilişkin inceleme yürüttü. İncelemenin dayanağının ise AB Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği’nde Facebook için veri gizliliğinde baş denetim otoritesi olarak hareket eden DPC’nin açıklamasında, WhatsApp’a ilişkin sorunların, mesajlaşma uygulamasının 2018’de şeffaflık konusundaki AB veri kurallarına uyup uymadığına ilişkin olduğu belirtildi.

DPC, açıklamasında WhatsApp’ın soruşturmasında öncü kararını, onayı gereken diğer Avrupa veri düzenleyicilerine Aralık 2020’de sunduğu ancak sekiz düzenleyicinin karara itiraz ettiğini belirtti.

Avrupa Veri Koruma Kurulunun temmuzda veri ihlal cezalarının artırılması konusunda bağlayıcı bir karar aldığı hatırlatılan açıklamada, “Bu kararla DPC’den bir dizi faktör temelinde WhatsApp için önerilen cezayı yeniden değerlendirmesi ve artırması istendi. Bu yeniden değerlendirmenin ardından DPC, WhatsApp’a 225 milyon evro para cezası verdi” denildi.

DPC, WhatsApp’tan bir dizi belirli düzenleyici eylemde bulunarak faaliyetlerini AB veri kurallarıyla uygun hale getirmesini de istedi.

Facebook’un Avrupa merkezi İrlanda’da bulunurken, DPC, 2020 sonu itibarıyla Facebook ve bünyesinde bulunan WhatsApp ve Instagram hakkında 14 soruşturma başlattı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evro Bölgesi'nde Yeni Bir Borç Krizi Uyarısı Geldi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Louis de Guintos, 13 Kasım Pazartesi günü Frankfurt’ta yaptığı konuşmada, Evro Bölgesi’nde yüksek faiz oranları ve artan bütçe açıkları nedeniyle yeni bir borç krizi riskine dikkat çekti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman?

Atina, Yunanistan – Yeni Market Pass yardım programının ilk ödemeleri için geri sayım başladı. İlk ödemelerin cuma günü yapılması bekleniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Whatsapp'tan grup sohbetlerine 'belki' güncellemesi

Dünyaca ünlü Whatsapp uygulamasında, yüzlerce belki binlerce kişinin yer aldığı grup sohbetlerinde tanımadığımız kişilerin telefon numaramızı görmesi sıklıkla şikayet edilen bir konuydu. Soruna çözüm geldi.
Devamını oku...