Pfizer, 5-11 yaşındakiler için hazırladığı korona aşısına onay bekliyor - Azınlıkça
Yaşam

Pfizer, 5-11 yaşındakiler için hazırladığı korona aşısına onay bekliyor

Pfizer şirketi 5-11 yaş arasındaki çocuklar için hazırlanmış koronavirüs Kovid-19 aşısı için Eylül ayında ABD’de onay bekliyor.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, okula giden çocuklar için Kovid-19 aşılarının zorunlu olması gerektiğini söyledi.

Fauci, “Okullarda ve daha birçok yerde, yıllardır çocuk felci, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, hepatit aşıları yapıyoruz. Yani bu, çocukların okula gelmesi için aşı yapılmasını gerektiren yeni bir durum olmayacak” dedi.

Fauci, bu fikre karşı çıkan çok sayıda insan olacağını kabul etti ancak ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) yanı sıra ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) tavsiyede bulunan Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi’nin bir anlaşma yapacağına inandığını söyledi.

Pfizer’in yönetim kurulunda yer alan eski bir FDA yöneticisi olan Dr. Scott Gottlieb ise çocuklar için uyarlanmış bir Covid-19 aşısının  5-11 yaşındakiler için  “Eylül ayının bir noktasında” onaylanması için çalıştıklarını ifade etti.

Fauci, ayrıca okullarda çocuklara aşı zorunluluğu getirme fikrinin yeni bir şey olmadığını vurguladı:

“Bu yeni bir şey değil. Okullarda ve birçok yerde, özellikle de devlet okullarında, yıllardır çocuk felci, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, hepatit aşılarının uygulanmasını zorunlu tutuyoruz. Yani bu, çocukların okula gelmesi için aşı yapılmasını gerektiren yeni bir durum olmayacak.”

5-11 yaş arası için hazırlanan korona aşısı onay bekliyor

Öte yandan Pfizer’in yönetim kurulunda yer alan eski bir FDA yöneticisi olan Dr. Scott Gottlieb ise çocuklar için uyarlanmış bir Covid-19 aşısının 5-11 yaşındakiler için “Eylül ayının bir noktasında” onaylanması için çalıştıklarını açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...