Fauci: Delta'dan daha tehlikeli bir varyant gelişebilir, aşısızlığın korkunç bedeli olur - Azınlıkça
Yaşam

Fauci: Delta’dan daha tehlikeli bir varyant gelişebilir, aşısızlığın korkunç bedeli olur

ABD Başkanı Joe Biden ve Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci

ABD’li halk sağlığı uzmanı ve Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci, Delta varyantının yayılmasının durdurulmaması halinde, virüsün, mevcut aşıların etkisiz kalacağı daha tehlikeli bir varyantının gelişebileceği uyarısında bulundu. 

ABD’nin en yetkili halk sağlığı uzmanı ve Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci NBC kanalına yüksek oranda bulaşıcılığı ile tüm dünyada endişe yaratan koronavirüsün Delta varyantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fauci, Delta varyantının yayılmasının durdurulmaması durumunda daha tehlikeli, yeni bir varyantın ortaya çıkabileceğini söyledi. “Virüsün serbest dolaşmasına izin verir ve durdurmaya çalışmazsanız er ya da geç Delta’dan daha sorunlu olabilecek yeni bir varyantın ortaya çıkma ihtimali baş gösterir” diye konuşan Uzman, bu varyanta karşı aşıların koruma sağlamaması tehlikesi bulunduğuna işaret etti.

Pandeminin kontrol altına alınması gerektiğini belirten Dr. Fauci, bunun en iyi yönteminin aşılar olduğunu ifade ederek yerel çapta düzenlenecek aşı kampanyalarının pandemi ile mücadelede faydalı olabileceğine dikkat çekti.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Direktörü Dr. Francis Collins de pandemi ile mücadelede aşı zorunluluğunun faydalı olabileceğini belirtti. ABC kanalına konuşan Collins, ABD’nin çok sayıda kişinin aşı yaptırmamasının “korkunç bedelini” ödediğini söyledi.

Koronavirüs aşısının geniş kesimlerde zorunlu kılınmasına ilişkin öneriler ABD’de büyük tartışmalara yol açıyor.

ABD’de Delta varyantı kaynaklı vakalarda son günlerde büyük artış kaydedildi. Son yedi günde Delta kaynaklı ortalama 100 bin vaka kayıtlara geçti; ülkede son olarak şubat ayında vaka sayıları bu seviyelere yükselmişti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıklamasına göre, ABD’de halkın yaklaşık yarısı iki doz aşılandı. ABD’de vatandaşların yüzde 59’u ise en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. Ancak birçok ABD vatandaşının aşılarla ilgili şüpheci yaklaşımları nedeniyle hızlı başlayan aşı kampanyasının temposunun yavaşladığı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...