Moskova’da aşılanmayanların restoranlara girişi yasaklandı - Azınlıkça
Yaşam

Moskova’da aşılanmayanların restoranlara girişi yasaklandı

Dünya genelinde küresel koronavirüs salgını nedeniyle aşı kampanyaları sürerken aşı yaptırmayanalara ise kısıtlamalar yavaş yavaş görülmeye başladı. Rusya’da restoranlar aşı olmayanlara kapılarını kapatıyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’da restoranlara sadece aşı olan veya Covid-19’a karşı bağışıklığı olan müşterilerin alınması kararı duyuruldu.

28 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak karara göre lokantalara girmeden önce müşterilere aşı sertifikası sorulacak. Aşı olduğunu gösteren müşteriler restoranlara girerek yemeklerini yiyebilecek.

Rusya’da alınan karara göre restorana girebilmek için ya aşı olmuş, ya da son 6 ayda hastalığı geçirmiş ya da son negatif korona testi sonucu olması gerekiyor.

Yasağı savunan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, “Benzer kurallar uzun süredir birçok Avrupa ve Asya şehrinde yürürlükte” ifadelerini kullanırken 12 milyon nüfuslu Moskova şehrinin yeni bir karantinadan kaçınmak için şartlara uyum sağlaması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Rusya’nın başkentinde 500’den fazla katılımcı ile spor ve konser organizasyonları da yasaklanmış durumda. Korona ile ilgili ülkedeki önlem ve yasakları salgının durumuna göre yerel yönetimler arttırıyor veya gevşetiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’dan 3 restoran ülkenin en iyileri arasında

Athinorama tarafından seçilen Yunanistan’daki en iyi restoranlar arasında, Batı Trakya’dan 3 restoran ‘Yunan Mutfağı Ödülleri 2023’te ödüle layık görüldü.
Devamını oku...