Bill Gates: 2022 sonunda toparlanmış olacağız - Azınlıkça
Yaşam

Bill Gates: 2022 sonunda toparlanmış olacağız

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates küresel salgınlara karşı çalışmalarıyla biliniyor. 

Bİl Gates, dünyanın koronavirüs Kovid-19 pandemisinin etkilerinden tam anlamıyla 2022 senesinin sonunda toparlanmış olacağını belirtti.

Küresel koronavirüs salgınıyla ilgili sorulan soruları cevaplayan Bill Gates, “2022’nin sonunda tamamen normale dönmüş olmalıyız” dedi ve koronavirüs aşılarının, pandeminin neden olduğu ‘inanılmaz trajedi’nin son bulmasına yardımcı olacağını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, şubat ayında yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini ve en kötü senaryonun geride kaldığını söylemişti.

Gates, 2015 yılında yaptığı bir açıklamada, yeryüzünde milyonlarca kişinin ölümüne, “bir savaştan çok, hızla yayılabilen bir virüsün neden olabileceğini” dile getirmişti.

Bugüne kadar elde edilebilen verilere göre, Kovid-19 nedeniyle küresel düzeyde 125 milyon kişi koronavirüsten enfekte oldu ve yaklaşık 1.2 milyon kişi yaşamını yitirdi.

Microsoft Corp başkanlığından 2014 yılında ayrılan Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla Kovid-19 salgınıyla küresel düzeyde mücadeleyi desteklemek için en az 1.75 milyar dolar taahhüt etti. Bu kaynak, bazı aşı üreticilerinin, tanıların ve potansiyel tedavilerin desteklenmesini içeriyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Küresel Aşılar ve Bağışıklama Birliği (GAVI) tarafından desteklenen ve yoksul ülkelerin aşıya erişimini sağlamak için hazırlanan COVAX, 2021 sonuna kadar düşük gelirli ülkeler için 2 milyar aşı dozu sağlamayı hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...