Instagram’dan yeni özellik: Konuştuğunu yazıya dökecek - Azınlıkça
Yaşam

Instagram’dan yeni özellik: Konuştuğunu yazıya dökecek

Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram, hikaye (Stroies) olarak adlandırılan bölümünde konuştuğunuzu yazıya dökmeye yarayacak yeni bir özellik ekleyeceğini açıkladı.

Şu anda beta uygulama üzerinden test edilen özellik sayesinde Instagram kullanıcıları hikaye (Stories) kısmına fotoğraf veya video yüklerken söylediklerini ekranda otomatik yazıya çevirebilecekler.

Instagram’ın sosyal medya danışmanı Matt Navarra kişisel Instagram Stories bölümünde yeni özelliği denediği bir hikaye paylaşarak gelişmeyi duyurdu.

Navarra ayrıca özelliğin nasıl kullanılacağını da gösterdi. Hikayenin paylaşılacağı ekranda çıkan “Captions” CC’ butonuna tıkladığınızda uygulama, sesinizi metne dönüştürecek.

Bilindiği üzere YouTube’da da uzun süredir  konuşulanları otomatik yazıya çevirme özelliğini kullanıyor. Aynı özelliğin Twitter ve Zoom’a da geleceği söyleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook ve Instagram, Avrupa'da Reklamsız Abonelik Seçeneği Sunuyor

Meta Platforms Inc., Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre’de yaşayan kullanıcılarına Facebook ve Instagram’ı reklamsız bir şekilde kullanabilecekleri bir abonelik seçeneği sunacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Birçok Instagram kullanıcısına 'hesabının askıya alındığı' mesajı geldi

Sosyal medya uygulamaları arasında fotoğraf ve video paylaşımlarıyla birinci sıralarda bulunan Instagram’da dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanırken birçok kullanıcı hesaplarının askıya alındığını bildirdi.
Devamını oku...
Yaşam

Instagram, 'yer değiştirme' özelliği getiriyor

Batı Trakya’da severek kullanılan popüler sosyal medya platformu Instagram daha önce konmuş fotoğrafların yerelerini değiştirmeye olanak sağlayacak ‘Edit Gris’ özelliği getiriyor.
Devamını oku...