Telefon üzerinde 48 saat dayanabilen koronavirüs nasıl temizlenir? - Azınlıkça
Yaşam

Telefon üzerinde 48 saat dayanabilen koronavirüs nasıl temizlenir?

Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olan akıllı telefonlarımız, aynı zamanda mikrop çekme aracı gibi. Peki, koronavirüs salgını koşullarında cep telefonlarımızı nasıl temizlemeliyiz?

Uzmanlar, akıllı telefonlarımızın birçok bakteri ve mikrop için yuva teşkil ettiğini, bir tuvalet kapağından 10 kat daha pis olduklarını söylüyorlar.

Koronavirüsün de telefonlar üzerinde 48 saat kalabildiğini belirten uzmanlar, telefonlarımızı sıklıkla, her eve döndüğümüzde temizlememizi, bunu yapamayanların ise en az günde 1 defa temizlemelerini öneriyor.

Ancak akıllı telefonlar fazla hassas oldukları için özellikle dikkatli olmak gerekirken, çizilmememesi için özen göstermemiz tavsiye ediliyor.

Bunun için de alkol, klor ve sirke gibi şeyler kullanmamamız, temizleyici spreyi mikrofiber beze (kağıt mendil tavsiye edilmiyor) sıkıp yavaşça daireler çizerek temizlememiz öneriliyor.

Temizleyici spreyin üzerinde yazılı olan ‘mikropları öldürmesi için gerekli süre’ etiketini iyi okumamız, ona göre davranmamız salık veriliyor.

Özellike temizleyici spreyi telefonun üzerine sıkmamamız gerektiği, bunun cihazın hoparlör ve ahizesine zarar verebileceğinin altı çiziliyor.

Alternatif olarak ise 24 saatliğine etkili olan temizlik ürünleri kullanılabilir veya mikropları morötesi ışınla yok eden gadget-kılıflar kullanılabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Telefonu Tuvalete Götürmenin Zararları

Telefonu Tuvalete Götürmenin Zararları: Gizli Tehlikelerle Karşı Karşıya Kalabilirsiniz
Devamını oku...
Yaşam

Sıcak havalar cep telefonunuzu etkiliyor mu?

Elektronik cihazlar da insanlar gibi sıcaklardan etkilenebilir. Sürekli yanımızda olan akıllı telefonlarımızın da bu durumdan etkilendiği biliniyor, ancak güneşe bırakılan akıllı telefonlar yükselen ısılarıyla büyük tehlike yaratabiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Telefon faturaları el yakacak: Yeni düzenleme geliyor

Yunanistan’da telekomünikasyon şirketleri yeni bir uygulama ile telefon faturalarında yılda 1 kez enflasyon oranına göre sözleşmeden bağımsız zam yapabilecek.
Devamını oku...