Şahin: Bu virüsün 10 yıl bizimle kalacağı çok açık - Azınlıkça
Yaşam

Şahin: Bu virüsün 10 yıl bizimle kalacağı çok açık

BioNTech'in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Şahin.

Koronavirüs salgınının ne zaman son bulacağı ile ilgili sorular artarken uzmanlar virüsün en az 10 sene gitmeyeceğini söylüyor. Kovid-19 koronavirüs aşısı geliştiren Prof. Uğur Şahin, virüsün insanlarla kalmaya devam edeceğini söyledi.

Alman BioNTech şirketi CEO’su Profesör Uğur Şahin, “Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık. Bu sadece 2021 ve 2022’nin geçici bir sorunu değil. Bu gelecek 10 yıl için bir zorluk oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama hala başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz.”

Şahin, BioNTech‘in kanser için immünoterapi tedavileri geliştirmek amacıyla kurulduğunu belirterek, geçen yıl ocak ayında salgının farkına varmalarıyla bir şeyler yapma sorumluluğu hissettiklerini kaydetti.

Çalışmaya başladıklarında aşının başarılı olacağına dair hiçbir kanıtın bulunmadığını ifade eden Şahin, projenin finansmanı ile ilgili de şunları söyledi:

“Bu projeyi nasıl finanse edeceğimizi bilmiyorduk. Örnek vermek gerekirse, gelecek iki yıl için toplam bütçemiz yaklaşık 350 milyon dolardı ve projenin 1,5 milyar civarında giderinin olacağını biliyorduk.”

BionTech koronavirüs aşısı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...