Dünya Sağlık Örgütü bir aşıya daha acil kullanım onayı verdi - Azınlıkça
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü bir aşıya daha acil kullanım onayı verdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AstraZeneca’nın Oxford Üniversitesi’yle ürettiği koronavirüs Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı vererek dünyanın en fakir ülkelerinin bazılarında dağıtıma başlanmasına izin verdi.

Aşılar dünyanın belirli bölgelerindeki fakir ülkelere dağıtılmaya başlandı. DSÖ aşı onayıyla ilgili, “DSÖ bugün, acil kullanım için AstraZeneca-Oxford Kovid-19 koronavirüs aşısının iki çeşidini listeye alarak bu aşıların Covax aracılığıyla küresel piyasaya sürülmesine yeşil ışık yaktı” açıklamasını yapıtı.

DSÖ bildirisinde, AstraZeneca-SKBio (Güney Kore) ve Hindistan Serum Enstitüsü tarafından üretilen aşıların dağıtılmasına izin verildiği duyuruldu.

Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı üretiminin artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Koronavirüs aşısı geliştiricilerine, dosyalarını yüksek gelirli ülkelerdeki düzenleyicilere sunarken, aynı zamanda gözden geçirilmesi için DSÖ’ye sunulması için çağrı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

AstraZeneca aşısının güvenlik için ‘elzem’ kriterleri karşıladığı ve faydasının getirdiği risklerden daha fazla olduğu belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ: Gazze'de Ölenlerin Yarıya Yakını Çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’nde yaşanan olaylar sonucu 7.028 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSÖ’nün raporuna göre, ölenlerin yüzde 40’ından fazlası çocuk.
Devamını oku...