Danimarka aşı pasaportu için harekete geçti - Azınlıkça
Yaşam

Danimarka aşı pasaportu için harekete geçti

Küresel koronavirüs salgınına karşı ülkeler farklı uygulamaları deniyor. Bunlardan en tartışmalı olan aşı pasaportu uygulaması Danimarka’da hayata geçiriliyor.

DSÖ’nün ‘yolculardan aşı olduğuna dair kanıt istenmesini tavsiye etmiyoruz’ açıklamasına rağmen, Danimarka dijital aşı pasaportu hazırlıklarına başlandığını duyurdu.

Danimarka‘da Maliye Bakan Vekili Morten Bödskov, dijital aşı pasaportu hazırlıklarına başlandığını açıkladı.

Maliye Bakan Vekili Bödskov, düzenlediği basın toplantısında, iş dünyasının temsilcileriyle dijital aşı pasaportu hazırlamak için teknolojik altyapı çalışmalarına başladıklarını, sonuca ulaşmanın aylar sürebileceğini belirtti.

Dijital aşı pasaportunun teknolojik altyapısıyla ilgili bilgi veren Bödskov, şöyle dedi:

“Önemli olan doğru teknolojik çözümü bulmak. Bu sayede kültürel ve toplumsal yaşamda, özellikle iş seyahatleri olmak üzere yurt dışı seyahatlerinde kullanılacak teknolojik bir çözüm sunacağız.”

Danimarka Ticaret Odası (Dansk Erhverv) Direktörü Brian Mikkelsen, aşı pasaportundan beklentilerinin yüksek olduğunu ve uzun süredir üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Mikkelsen, iş dünyasının koronavirüs pasaportunun özellikle yeme-içme sektörü, festival gibi etkinlikler ve iş seyahatleri için imkan sağlamasını umduğunu söyledi.

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Son aylarda gündemde olan “aşı pasaportuna” ilişkin “Aşıların (virüsü) bulaşmayı azaltmadaki etkisi henüz bilinmediği için ve mevcutta çok sınırlı aşılama bulunduğu göz önüne alındığında, Komite ülkelere, gelen yolculardan aşı olduğuna dair kanıt istememelerini tavsiye etti” ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan AB aşı pasaportu konusunda henüz uzlaşamazken İzlanda’da sertifikalar dağıtılmaya başlandı. İzlanda bu uygulamayı yapan ilk Schengen Bölgesi ülkesi oldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İzlanda'da Yanardağ Patladı

İzlanda Meteoroloji Enstitüsü (IMO), Reykjavik’in güneyindeki bir bölgede Pazartesi akşamı başlayan volkanik patlamanın gücünün azalıyor olabileceğini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa endişeli: Çocuklarda hepatit vakaları arttı

Küresel bilim topluluğu, çocuklarda akut hepatit vakaları konusunda giderek daha dikkatli davranılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Danimarka’da elektrik faturaları için vatandaşlara 500'er evro yardım yapacak

Elektrik zamları nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlarına Danimarka hükümeti 500 evroluk yardım kararı aldı.
Devamını oku...