Çin’de dondurmadan korona çıkınca açıklama geldi - Azınlıkça
Yaşam

Çin’de dondurmadan korona çıkınca açıklama geldi

Çin bütün dünyayı karantinaya alan koronavirüs salgınının çıktığı yer olarak bilinirken şimdi de dondurmada korona görüldü.

Çin’de insanların afiyetle yediği dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüse rastlanmasının ardından, Türkiye’de Bilim Kurulu üyesi olan Profesör Ateş Kara açıklamalarda bulundu. Kara yaptığı açıklamalarda koronavirüsün bugüne kadar gıda yoluyla geçtiğine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını vurguladı.

Kişisel Twitter hesabından konu hakkında açıklamalarda bulunan bilim insanı Kara, Çin’in Tianjin kentinde dondurmalardan alınan örneklerde koronavirüs tespit edildiğini ancak virüsün gıda yoluyla geçtiğine dair bir kanıtın bugüne kadar bulunmadığını hatırlattı.

Çin’de Tianjin Dagiaodao Food Co. dondurmalarından alınan örnekler incelenmek üzere labarotuara gönderilmiş ve sonuçların pozitif çıktığı tespit edilmişti.

Koronavirüsün dondurma gibi gıdalar içerisinde barınıp barınamadığı konularına değişnen profesör Kara kişisel hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Çin’de dondurmada koronavirüs tespit edilmesi, büyük olasılıkla üretim sırasında koronavirüs pozitif birisinden bulaş olması ile ilgili olabilir. Soğukta bulunduğu için, virüs daha uzun süre tespit edilebilir Bulaşa neden olamaz dünyada bugüne kadar gıda ile geçiş gösterilmedi. Çin’de bir seferde üretilen 4,836 kutu dondurmadan alınan örneklerden 3’ünde virüs pozitif bulunmuş. Öncelikle bu hastalık yapabilecek bir virüs mü ? Yoksa, virüs parçası mı ? Bunu değerlendirmek mümkün değil, ancak virüs bile olsa bugüne kadar gıda ile geçiş olduğu gösterilmedi.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...