DSÖ’den korona için üçüncü dalga uyarısı - Azınlıkça
Yaşam

DSÖ’den korona için üçüncü dalga uyarısı

Aşının bulunduğu açıklamaları peşpeşe gelirken bilim insanları koronavirüs salgınında üçüncü dalga uyarısı geliyor.

Tüm dünyada koronavirüs nedeniyle vaka sayısı 53 milyonu aştı, 1 milyon 300 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Salgın hızla yayılmaya devam ediyor ve vaka sayıları yükseliyor.

Çok sayıda Avrupa ülkesi günlük vaka sayılarında yaşanan patlamalar nedeniyle yeni tedbir kararları aldı, karantina ilan etti. Aşı çalışmalarından gelen olumlu haberler umut yaratırken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) üçüncü dalga uyarısı geldi.

DSÖ’nün Covid-19 özel temsilcilerinden David Nabarro, Avrupa ülkelerini üçüncü dalgaya karşı uyardı.

David Nabarro, “İlk dalgayı kontrol altına aldıktan sonra yaz aylarında gereken altyapıyı kurmayı ihmal ettiler. Şimdi ikinci dalga ile karşı karşıyalar. Eğer şimdi de gerekli altyapı oluşturulmazsa gelecek yılın başında üçüncü dalga ile karşılaşacağız” dedi.

Güney Kore gibi enfeksiyon vaka sayılarını kontrol altına almayı başarmış Asya ülkelerini örnek gösteren Nabarro, “İnsanlar çok angaje durumda, virüsün yayılmasını zorlaştıracak şekilde hareket ediyorlar. Sosyal mesafelerini koruyor, maske takıyor, hasta olduklarında izole oluyor, ellerini ve yüzlerini yıkıyorlar. Risk gruplarını koruyorlar” ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerine önlemleri yürürlükten kaldırmama çağrısı yapan Nabarro, “Sayılar düşene ve düşük seyredene kadar beklemek gerekiyor” uyarısında bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ: Gazze'de Ölenlerin Yarıya Yakını Çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’nde yaşanan olaylar sonucu 7.028 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSÖ’nün raporuna göre, ölenlerin yüzde 40’ından fazlası çocuk.
Devamını oku...