Fazla kafein tüketiminden hayatını kaybetti - Azınlıkça
Yaşam

Fazla kafein tüketiminden hayatını kaybetti

Genç kızın aşırı kafein tüketiminden hayatını kaybetmesi şaşkınlık yaratırken yapılan testlerde ise kanında olması gereken maksimum orandan 3,5 katı daha fazla kafein olduğu tespit edildi.

İngiltere’nin Peterborough kentinde yaşayan 36 yaşındaki Lukasz Sandelewski’nin aşırı kafein tükettikten sonra kaza eseri öldüğü belirlendi.

Scotney Sokağı’nda yaşayan Sandelewski, eve arkadaşlarıyla kaldığı evde, annesinin endişelenerek arkadaşlarını araması sonucu odasında bilinci kapalı bir şekilde bulundu.

Independent Türkçe‘de yer alan habere göre, Cambridgshire adli tabip yardımcısı Sean Horstead, Sandelewski’nin odasında “yerde çok sayıda boş içecek kabı bulunduğunu”, ancak kafeini nasıl tükettiğinin henüz belirlenemediğini kaydetti.

Kaynakçılık yapan Sandelewski’nin kanının bir mililitresinde 282 mikrogram kafeine rastlanırken, soruşturma sonucunda kanda bir mililitrede 80 mikrogramdan fazla kafeinin ölümcül etki yaratabileceği açıklandı.

Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) göre bazı enerji içeceklerinin içindeki kafein miktarı, 250 mililitrelik porsiyonda 80 miligrama kadar ulaşabiliyor. NHS hamile kadınların günde 200 miligramın üzerinde kafein tüketmemesini öneriyor. Bu oran yaklaşık iki fincan çözünebilir kahveye tekabül ediyor.

Adli Tabip yardımcısı Horstead, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Lukasz Sandelewski ikamet adresinde ölü bulundu. Merhumun bu kadar yüksek dozda kafeini nasıl veya hangi yollarla tükettiği belirsiz ama ölüm nedeni kafein zehirlenmesi. Sandelewski’nin ölümü bilerek yapılmış bir eylemin kasıtsız sonucu. Kayda değer ve ölümcül miktarda kafeini bilinçli olarak tüketmiş ama bu sonucu ortaya çıkaracak bir kastı olmadığına ikna oldum” ifadelerini kullandı.

Maktülün intihar gibi bir düşüncesine dair kanıt bulunamadığını ifade eden Horstead, 5 Aralık gecesi eve dönen Sandelewski’nin sabaha kadar telefonda konuştuğunu söyledi ve ekledi:

“En azından telefonda olduğu düşünülüyordu. Bağırıyor ve yüksek sesle konuşuyormuş. O günün akşamı … ev arkadaşlarından biri, Lukasz’ın annesinden kendisini arayıp ulaşamadığını söyleyen ve nerede olduğuna bakmasını rica eden bir Facebook mesajı almış. Bunun üzerine ev arkadaşı odasına gitmiş ve öldüğünü anlamış. Polisle irtibata geçmiş. Sandalewski yatağının yanında yerde yüzükoyun yatıyormuş ve ‘yerde çok sayıda boş içecek kabı varmış.”

Tetkik sonuçlarında, Sandelewski’nin bünyesinde ölürken 100 mililitre kan başına 112 miligram alkol bulunduğu da ortaya çıktı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Her gün içtiğimiz kahvedeki kafein vücudumuza nasıl etki ediyor?

Kahve, çikolata, çay, kola gibi ürünlerin içinde bolca bulunan uyarıcı madde kafein vücudumuza nasıl etki ediyor?
Devamını oku...