Öleceğini öğrenen Müslüman zengin tüm servetini dağıttı - Azınlıkça
Yaşam

Öleceğini öğrenen Müslüman zengin tüm servetini dağıttı

Zaman zaman zengin insanların kanser olduklarını öğrenince servetlerini bağışladıklarını duyarız.

Avustralyalı Müslüman iş insanı Ali Banat üç yıl önce kanser teşhisi konulduğunda çok zengin ve mutlu birisiydi ancak hastalıkla birlikte tüm hayatı değişti ve doktorların sadece yedi ay ömrü kaldığını söylemesinin ardından bütün servetini hayır işleri için dağıttı. 

Ahval‘in haberine göre lüks villalar, arabalar ve kıyafetlerle dolu yaşamını bir kenara bırakan Banat, dünyanın dört bir yanında ihtiyacı olanlara yardım etti.

29 Mayıs’ta hayata gözlerini yuman ve ‘Gifted with Cancer’ videosu ile gündeme gelen Banat’ın hayat hikayesinden etkilenenler kurduğu vakfa bağışta bulunuyor.

Hastalığın teşhisinden sonra üç yıl yaşayan Banat’ın kurduğu “Muslims All Around The World (MATW)” (Dünyanın Her Yerindeki Müslümanlar) vakfına yapılan bağış miktarı şu an 1 milyon 500 bin doları aştı ve her saniye miktar artıyor.

Sidney’de başarılı bir iş insanıyken çektiği videolarda sahip olduğu lüks varlıkları gösteren Banat, hastalığının ardından tüm bunları bir kenara bıraktı.

Sosyal medyada paylaştığı video değişen yaşamını, “Hasta olduğunuzu ya da yaşayacak çok zamanınız kalmadığını fark ettiğinizde peşinden koşmak istediğiniz son şey bu oluyor. Ve hayatlarımızı her gün böyle yaşamalıyız işte” anlatan Banat, o andan itibaren Togo, Gana, Burkina Faso gibi ülkelerde insanlara yardım etmeye başladı. 

Son video ise isteği üzerine ölümünden sonra paylaşılmak üzere çekilmişti. İsteği de gerçekleştirildi.

“Bildiğiniz üzere, vefat ettim.” şeklinde başladığı hüzünlü videosunda ise insanlara ellerinden geldiğince başkalarına yardımcı olmayı ve iyilik yapmayı öğütlüyor. Ali Banat 29 Mayıs 2018’de, 36 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Banat şunları söylüyordu:

“Bir amaç sahibi olmaya çalışın, bir plan sahibi olmaya çalışın, elde etmek için çabaladığınız bir planınız olsun. Kendiniz yapmasanız bile başkasının projesine destek sağlıyorsunuz. Sadece bir şeyler yapın çünkü sorgu gününde vallahi ihtiyacınız olacak.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Kanser Vakalarında Yeni Tedavilere Yol Açabilecek Myc Proteinleri Hakkında Keşif

Riverside, Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCR) araştırmacılar, kanser tedavisinde çığır açabilecek bir keşif yaptıklarını açıkladılar.
Devamını oku...
Yaşam

Erkeklerde kanser uyarısı veren belirtiler

Kanser, erkeklerin en yaygın ölüm nedenidir. Erken teşhis ve tedavi, kanserden kurtulma şansını artırabilir. Bu nedenle, erkeklerin kanser uyarısı veren belirtileri bilmesi önemlidir.
Devamını oku...
Yaşam

40 yaş üzerindekiler arasında kanser vakaları niye arttı?

Kanserin çoğunlukla yaşlıları etkileyen bir hastalık olduğunu düşünebiliriz ancak yeni veriler endişe verici bir eğilimi vurguluyor.
Devamını oku...