Güzel günler görmek isteyenlerin izlemesi gereken 10 film - Azınlıkça
Yaşam

Güzel günler görmek isteyenlerin izlemesi gereken 10 film

İki ayı aşkın süredir koronavirüs salgını nedeniyle binlerce insan evlerde mahsur kalınca sinemalar boşalsa da evde film izleme oranları zirve yaptı.

Her ne kadar Yunanistan genelinde sokağa çıkma yasağı bitmiş olsa da, evde kalanlar insanı güzel düşündüren ve umut veren filmler izlemek istiyor.

Sinefesto’da hazırladığı ve Ahval’in aktardığı haberde hayatlarının yokuş aşağı gittiği dönemlerde dahi umut ışığını yakalamayı başaran karakterlerin hikayelerini içeren filmlere yer veriliyor.

İzleyenleri umutlandıran ve “Güzel günler yakın” mesajı veren 10 film şöyle:

Şahane Hayat (1946) It’s a Wonderful Life IMDb – 8,6

Şahane Hayat’da, üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir.

Bu sıradışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır. Frank Capra başyaptı dünyanın en güzel filmlerinden biridir. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği yapım, verdiği pozitif duygular nedeniyle her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında gösterilmektedir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri.

Arkadaşımın Evi Nerede? (1987) Khane-ye Doust Kodjast? – IMDb 8,1

Ahmed bir gün arkadaşına ait olan bir ev ödevini yanlışlıkla kendi evine götürür. Eğer bu ödev en kısa sürede geri gelmezse öğretmeni ona çok kötü bir not verecektir.

Bu nedenle Ahmed acilen yola çıkaran nerede oturduğunu tam olarak bilmediği arkadaşını ödevini götürecektir. Ahmed’in bu önemsiz görünen yolculuğu, İran kasabalarının çehresine dair birçok ipucu verecektir.

Umudunu Kaybetme (2006) The Pursuit of Happyness – IMDb 8,0

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır.

Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

Harold ve Maude (1971) Harold and Maude – IMDb 7,9

Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır.

Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir sürprizle beklemektedir.

İlk Aşk (2010) Flipped – IMDb 7,7

Wendelin Van Draanen’in aynı adlı romanından uyarlanan film, sıcak ve sevimli bir ilk aşk hikâyesi. İkinci sınıfta tanışan ve aradan yıllar geçmesine rağmen bağlarını kaybetmeyen Bryce ve Julie arasındaki hikâye, ikisinin gözünden de anlatılıyor.

Filmin çoğunu büyük bir tebessümle izleyebileceğiniz, kısa süresinden dolayı tadı damağınızda kalacak, masum ilk aşkı ve yıllar geçtikçe nasıl değiştiğimizi gösteren samimi bir film.

Yaşamaya Değer (2009) Le Hérisson – IMDb 7,4

Paloma Paris’te dış dünyanın hızlı temposundan uzak bir çevrede yaşayan 11 yaşında, oldukça zeki ve sıkkın br kızdır.

12.yaş gününde intihar etmeye karar veren Paloma, ölümle randevusunun yaklaşmasına yakın ketum ve yalnız apartman görevlisi Renée Michel ve gizemli olduğu kadar elegan Mösyö Kakuro Ozu gibi değişik karakterlerle tanışır. Böylece Paloma karamsar hayatını gözden geçirme şansı bulacaktır.

Çılgın Aile (2009) City Island – IMDb 7,4

Rizzo ailesi birbirlerine oldukça bağlı olsalar da hayatları yalanlar üzerine kurulmuştur. Ailenin babası Vince gardiyanlık yapmaktadır. Vince, yeni gelen mahkum listesinde tanıdık bir isim görür.

Yeni mahkum yıllar önce terk ettiği oğlu Tony’dir. Oğlunu ve onun annesini terk eden Vince, yeni bir aile kurmuş ve geçmişini ailesinden gizlemiştir. Tony’yi ailesi ile yaşadığı eve götüren Vince, herkesten onun oğlu olduğunu gizler. Fakat bir süre sonra söylediği yalanlarla yüzleşmek zorunda kalır.

Begin Again (2014) – IMDb 7,4

Hayallerini New York’ta gerçekleştirmek isteyen sevgilisinden ayrılmasıyla Gretta’nın iniş çıkışlarla dolu hayatı da değişir.

Burada bir başına kalan Gretta, şans eseri tanıştığı bir yapımcı sayesinde kaderine meydan okuyacaktır.

Şef (2014) Chef – IMDb 7,3

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur.

Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl’a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin’in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemili hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir.

Komik Bir Hikâye (2010) It’s Kind of a Funny Story – IMDb 7,1

Craig, bir lise öğrencisidir ve en yakın arkadaşının kız arkadaşına kara sev-da ile tutulmuştur. Craig, bir an kendisinde intihar eğiliminin olduğunu fark edince bir hastaneye gider ve kontrolden geçmek ister.

Kendisine bir takım incelemeler yapılacağını düşünür ve muhtemelen de ertesi gün okula gidebilecektir. Ancak işler planladığı gibi gitmez ve bir hafta süreyle hastanede kalması gerekir. Ancak gençler için olan bölüm tadilatta olduğu için Craig’i yetişkinlerin yanına alırlar, aralarında birkaç genç de vardır.

Genç bir kızı olan Bobby, ona etrafı tanıtır. Craig’in dikkatini Noelle çeker ki aynı yaşlardadırlar. Craig, nerede olduğunu arkadaşlarından saklamak ister. Bir şeyler çiziyordur, arada terapiye gidiyordur, şarkı söylüyor ve Bobby’e bir ropörtaj konusunda yardımcı olmaktadır.

İzleyenleri umut ve güzel günlerin geleceği düşüncesi on film.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

IMDb'ye Göre En Popüler 10 Korku Filmi

Sinema tarihinin en çok izlenen ve tartışılan türlerinden biri olan korku filmi, her zaman birçok izleyiciyi büyülemeyi başarmıştır.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Raife’nin başrolünde oynadığı ‘Tavuk Çorbası’ filmi

‘Tavuk Çorbası’ (Kotosupa) filmi 2022 yazında gösterime girdi ve şimdiden yurtdışındaki festivallerde dört uluslararası ödül kazandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de yaz sineması haziranda açılıyor

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinin yazlık sineması, bu yıl da önemli tiyatro gösterileri ve konserlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...