Günde iki elma yendiğinde kolesterol düşürüyor - Azınlıkça
Yaşam

Günde iki elma yendiğinde kolesterol düşürüyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre günde iki elma yendiğinde kolesterol düşüyor ve kalp hastalıkları ile mücadelede etkin rol oynuyor.

Reading Üniversitesi ve Fondazione Edmund Mach (FEM,İtalya)’dan bilim insanlarının American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayınladığı araştırmada elma lifleri ve polifenoller toplam ve LDL kolesterolü düşürüyor.

Ayrıca kan damarı sağlığıyla markörleri geliştirdiği gözlendi. Bu markörler kan kolesterolü seviyesini hafifçe arttırabiliyor. Reading Üniversitesi’ndeki Hugh Sinclair İnsan Beslenmesi Birimi Müdürü Prof. Julie Lovegrove şunları söyledi: “Bu son çalışma ile beslenmede basit değişimle , kalp hastalığı riskinin tespitinde önemli bir etkisi olduğu söylenebilir. Bu çalışmayla elma suyunun içerdiği şeker ve kalorinin aksine, iki tüm elma tüketilmesiyle katılımcıların kalp sağlığına nasıl önemli bir etkisi olduğu görülebilir.”

“Bu son çalışma ile beslenmede basit değişimle , kalp hastalığı riskinin tespitinde önemli bir etkisi olduğu söylenebilir. Bu çalışmayla elma suyunun içerdiği şeker ve kalorinin aksine, iki tüm elma tüketilmesiyle katılımcıların kalp sağlığına nasıl önemli bir etkisi olduğu görülebilir.” Ekip Trentino İtalya’daki Renetta Canada elmalarını kullandı. Bu elmalar proanthosiyanidler adı verilen polifenoller açısından zengindir. Kontrol grubu için ise sıkılmış elma suyu kullanıldı. Her ne kadar kontrol içeceği benzer kalori ve şeker içerse de, tüm bir elmada yüksek miktarda fiber(8.5g vs <0.5g)ve polifenol içeriği(990mg vs 2.5mg kıyaslanırsa) var. Araştırmayla günde sadece 2 elma eklenen beslenme tipinin bile kalp sağlığına önemli etkileri olabileceği görülüyor. Her ne kadar elmada bulunan lifler ya da polifenolün bu sonucu doğurduğu bilinmese de, tüm elma yemenin açık ara kazanan olduğu görülüyor , diyor araştırmayı yapan Dr. Thanasis Koutsos .

Haberi kaynağından okuyun

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Meyve Fiyatlarında Büyük Artış

Yunanistan’da meyve fiyatlarındaki keskin artış, özellikle portakal ve elma üzerinde yoğunlaşarak tüketicileri zor durumda bırakıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Yüksek Kolesterol Sorununa Karşı Doğal Çözümler: Uzmanlar 4 Öneriyi Açıklıyor

Her gün birçok insan kolesterol düşürücü ilaçlar kullanmaktan kaçınmanın yollarını arıyor. İyi haber şu ki, uzmanlar, kolesterol seviyelerini normalleştirmenin doğal ve basit yollarını öne sürüyor.
Devamını oku...
Yaşam

Elma kabuğu yıkansa da temizlenmiyor

ABD’de yapılan bir araştırma sonucunda, elma kabuğundaki zararlı tarım kimyasallarının yıkansa dahi temizlenmediği açıklandı.
Devamını oku...