Aç karnına kahve içmek doğru mu? - Azınlıkça
Yaşam

Aç karnına kahve içmek doğru mu?

‘Kahve içmeden kendime gelemiyorum’ diyenlerden misiniz? Kokusu ve bizde uyandırdığı duygular ile mucizevi içecekler arasında yer alan kahveyi boş bir mide ile tüketiyorsanız dikkat.

İlk yudumunuzdan önce bir şeyler atıştırmak sağlığınız açısından önemli.

Peki, Aç karnına kahve içmek doğru mu? Boş mideyle kahve içmek sağlığımızı nasıl etkiler?

Uyanır uyanmaz kahve içenlerdenseniz bu haber size. Kahvenin uyku açıcı etkisi nedeniyle sabah saatlerinde ilk iş olarak tükettiğimiz kahve sağlık açısından önemli sorunlara neden oluyor.

Eğer ilk olarak kahve tüketiyorsanız muhtemelen sindirim sisteminize zarar veriyorsunuz. Bir fincan kahve içmeden önce bir şeyler yemek önemli. Kahve, mide asidi üretiminizi arttırdığı için, midenizde yiyeceğin bulunması, ekstra asidin mide iç duvarına zarar vermesini önleyecektir.

Aç karnına çok sık kahve içerseniz, vücudunuzun ürettiği hidroklorik asit mide zarınıza zarar verir. Kafeinsiz kahve için de bu geçerli.

Mide zarının hasar görmesine ek olarak, aç karnına kahve içmek başka rahatsız edici yan etkilere de neden olabilir. Kahve size ruh hali değişiklikleri de dahil olmak üzere sinirlilik, umursamama ve diğer yoksunluk belirtilerini tetikleyebilir. 

Sabahları uyanmak için bir fincan kahve iyi bir seçenek olarak kabul edilmiyor. Her sabah, vücudumuz sadece uyanarak, kortizol (sizi uyaran bir hormon) salgılıyor. 

Kortizol seviyelerinizin yüksek bir noktada olduğu sabah saatlerinde işe başlamak için kahve içmek aslında ters etki yaratıyor. Kortizol seviyelerinizin düşmeye başladığı öğleden sonra bir fincan kahve içmeye gitmek çok daha etkili olacaktır. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Açken Kahve İçmenin Potansiyel Zararları

Günümüzde pek çok kişinin güne başlangıç ritüeli haline gelen kahve, enerji verici ve canlandırıcı etkisiyle bilinir.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Kahve Günü: Yunanistan'dan 3 Kahve İlk 10'a Girdi

1 Ekim Dünya Kahve Günü dolayısıyla, yemek kültürü üzerine otorite kabul edilen Taste Atlas, dünyanın en iyi kahvelerini sıralayan bir liste yayımladı.
Devamını oku...
Yaşam

Bu içecek sizi prostat kanserinden uzak tutmaya yardımcı oluyor

Avrupa Üroloji Derneği’nin Barselona’daki yıllık konferansında sunulan bir araştırmaya göre, Japon araştırmacılar ilk kez kahvede prostat kanserini engelleyebilecek bileşikler belirlediler.
Devamını oku...