Patates suyunun faydaları - Azınlıkça
Yaşam

Patates suyunun faydaları

Patates en leziz yemekler arasında yer alıyor. Bunun yanısıra patates suyu pek çok açıdan faydalı olduğu gibi toplum arasında faydası ise çok fazla bilinmiyor.

Özellikle şeker ve gastrit gibi hastalıklara iyi gelebilen patates suyunun faydaları bunlarla da kalmıyor ve kansere de önleyici rol oynuyor.

Modern tıp dünyasında ilaç yapımında kullanılan patates, suyu tüketildiği durumlarda tedaviye yardımcı etki de gösterebilir.

Patates Suyunun Gastrite Faydası

Bir bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı patates suyu ekleyip sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 öğün yemeklerden önce içmeniz gerekiyor. Hazırlanan bu karışım yemeklerden 30 dakika önce tüketilmesi en iyi etkiyi görebilmek için yeterli olacaktır.

Yüksek Tansiyonda Patates Suyunun Faydaları

Özellikle kalp hastaları patates suyunu içtikleri zaman damar sağlığını koruduğu için hastalılarının etkilerini her geçen gün daha az görürler. Bu durum aynı zamanda tansiyonun da düzenlenmesini sağlar. Damar sağlığı karaciğeri doğrudan etkilediği için etkin bir ilaç olarak patates suyu tavsiye edilir.

Kanserde Patates Suyunun Faydaları

Japonya Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre çiğ patatesten elde edilen suyun tümör hücrelerinde büyümeyi önleyici etki yarattığı görüldü. Bu açıdan bakıldığında patates suyunun faydaları içerisinde kansere etki eden bu yapısı gereği tedaviyi destekleyici olarak tavsiye edilir.

Patates suyunun diğer faydaları ise şu şekilde tanımlanabilir;

  • Eklem ağrılarına şişliklere iyi gelir.
  • Cilt lekelerinin hızlı iyileşmesinde ve Egzama hastalığında olumlu etki yaratır.
  • B vitamini deposu olduğu için ağızlarda çıkan yaralara yada uçuklara iyi gelir.
  • Ciltteki akne ve sivilcelere iyi geldiği gibi göz altı torbalarında çabuk giderilmesini sağlar.
  • Havuç suyu ile karıştırılan patates suyu gıda zehirlenmesi durumunda bedenden zehrin atılmasını sağlar.

Böbrek taşlarının küçültülmesinde de patates suyunun faydaları kullanılır. Tüm olumlu etkilerinin en önemlisi olarak bilinen kanserli hücrelerin büyümesini engellemesi patates suyunun en önemli yararlarındandır. İdrar yollarını temizlediği için ise bağırsak kanserlerinin önlenmesini de sağlar. Patates suyunun sonuncu ve hiç bilinmeyen faydası da 1 bardak soğuk suyun içerisine yarım orta boy patatesin suyunun konulması sonrasında ellere sürülmesiyle ortaya çıkar. Haftada 2 defa uygulanacak olan bu cilt bakımı yöntemi ile kısa süre pürüzsüz bir cilde de sahip olabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Filizlenen patates öldürebilir: Yeşillenip filizlenmeye dikkat!

Doğru koşullarda saklanmayan patates, yeşillenip filizlendiği zaman zehirleyerek ölüme yol açabiliyor.
Devamını oku...
Yaşam

Patates suyunun faydalarını biliyor muydunuz?

Patates pek çok açıdan faydalı olduğu gibi toplum arasında faydası çok fazla bilinmez.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Drama patatesinden cips üretecekler

Yunanistan’ın en ünlü patates üreten bölgelerinden biri olan Nevrokopi çiftçileri, önceden kızartılmış patateslerin yanı sıra atıştırmalıklar, özellikle çeşitli aromalara sahip cipsler pazarına dinamik bir giriş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...