Siz de mide gribi olabilirsiniz! - Azınlıkça
Yaşam

Siz de mide gribi olabilirsiniz!

Mide gribi adını son zamanlarda daha sık duyduğumuz hastalıklardan biri. Aslında normal gripten farklı olarak solunum yolları değil, sindirim sistemi üzerinde etki ediyor.

Mide gribine yakalanan kişiler ishal, kusma, bulantı, karın krampları ve ateşin yükselmesi gibi semptomlar gösteriyorlar. Mide gribine neden olan virüs soğuk havalar, kapalı ve kalabalık yerlerde bulunma gibi nedenlerle vücudunuza yerleşebiliyor.

Yeni bir Norovirüs

“Norwalk-like virüs” adıyla tanınan virüs grubunun üyesi olan Norovirüs bu hastalığa neden oluyor. Söz konusu virüs insan vücuduna girdikten sonra sindirim sistemine yerleşerek mide ve bağırsaklarda enfeksiyona neden oluyor. Bu da bu sistem üzerinde sıkıntı yaratarak kusma, ishal, bulantı gibi problemlerin yaşanmasına neden oluyor.

Herkes bu hastalığa yakalanabilir

Norovirüsler yaş grubu fark etmeden herkesi etkileyebilir. Vücuda yerleştikten sonra ömür boyunca çeşitli zamanlarda hastalığı alevleyebilir ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde bu virüse yakalanma riski daha yüksektir. Bazı kişilerde genetik yatkınlıktan dolayı virüs çok daha ciddi sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabilir.

Belirtilerine dikkat!

Norovirüs sindirim sistemine yerleştiğinde midede ve bağırsaklarda enfeksiyona neden olur. Bu enfeksiyon ise kendini, kusma, kramplı ishal, bulantı, kas ağrısı ve ateş olarak gösterir. Hastalığın belirtileri virüsün bedene girmesinden 24-48 saat içinde kendini belli eder. Genelde 1-2 gün şiddetli bir şekilde sıkıntıya neden olur. Tüm griplerde olduğu gibi bol sıvı almak ve sağlıklı beslenmek hastalığın gerilemesi için çok önemlidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et