Evlenebilmek için kafa kesiyorlar! - Azınlıkça
Yaşam

Evlenebilmek için kafa kesiyorlar!

Evlenebilmek için kafa kesiyorlar!

Yüzyıllardan beri kafatası avcıları olarak bilinen bu kabilenin ismi Konyak Naga.

Şimdilerde Nepal ile Myanmar arasında ki bölgede yaşayan Naga’lar günümüz dünyasına ayak uydurmakta zorluk çekseler de geleneklerinden kopmuyorlar.

Erkek olmak ya da ergenliğe geçiş gibi ünvanlarla ödüllendirilmek için bir insanı öldürüp kafasını getirmesi gerekiyor bir Naga’nın.

Ne kadar çok insan öldürüp kafasını getirirse o kadar iyi bir savaşçı olarak anılıyor.

Evlenebilmek için kafa kesiyorlar!

Vücutlarına yaptıkları dövmeler, kulaklarını boynuzla delmeleri ve kolyelerindeki kafa simgeleri ise öldürdükleri insan ve hayvanların sayısını işaret ediyor.

1970’lere kadar durum bu şekildeyken daha sonrasında yenilenen kanunlar ile artık daha fazla kan dökülmesi yasaklandı. Bunun yerine güçlerini artık hayvanları öldürüp kafalarını saklayarak sergiliyorlar.

Evlenebilmek için kafa kesiyorlar!

Kabilenin şeflerinden biri ‘’Para diğer insanlar için ne ise kafalar da bizim için odur. İyi bir eş bulabilmek için, saygınlık kazanabilmek için iyi bir savaşçı olup kafa kesmeniz gerekir.” diyor.

Günümüz şartlarında geleneklerinden kopmaya başlayan bu kabilenin yaşlılarından biri olan LuhbongWang ‘’Eskiden düşmanlarımızın kafalarını evlerimize asardık, ama artık bu yasak. Şimdi ise öldürdüğümüz hayvanların kafataslarını asıyoruz.” diyor.

Evlenebilmek için kafa kesiyorlar!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.