İnternet öncesi yıllarda daha mı mutluyduk? - Azınlıkça
Yaşam

İnternet öncesi yıllarda daha mı mutluyduk?

İnternet öncesi insanların daha mı mutlu olduğu yönünde tartışmalar devam ediyor.

Hayatı her alanda kolaylaştırması beklenen internet ve sosyal medyanın iş verimini ve aile içi sosyal yaşamı olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar internet ve dijital kullanımında ayarın kaçtığını söylüyor.

Hayatı her alanda kolaylaştırması beklenen internet ve sosyal medya, iş verimini ve aile içi sosyal yaşamı kimi zamanlar olumsuz etkileyebilir.

İnternet öncesi daha mutlu ve uyumlu olan bireylerin, internet ile doyumsuz ve mutsuz hale geldiğini belirten uzmanlar, internet ve dijital kullanımında bazen ayarın kaçtığını dile getiriyorlar.

Kısa süre öncesine kadar gelişmişliğin bir göstergesi gibi algılanan dijital yaşamın bugün ayarı bozulduğu için ciddi sıkıntıları beraberinde getirebiliyor.

Yapılan araştırmalara göre günlük bilgisayar ya da internet başında kalma zamanı günlük 7-10 saate yükselmiş durumda. Gün içinde bilgisayar başında ortalama 7 saat, sosyal medyada ise günde en az 3 saat zaman harcıyoruz.

Bu sadece zaman kaybı değil, iş kaybı, ekonomik kayıp. En önemlisi zaman ve para kaybı ile birlikte sağlığımızı da kaybediyoruz.

Bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması ile orantılı olarak obezite rahatsızlığı da artıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Her 10 Yunandan 8'i internetten alışveriş yapıyor

Yunanistan’da son yıllarda başlayan dijitalleşme çabaları çerçevesinde İnternet üzerinden alışverişlerde de sıçrama yaşandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnternet dolandırıcılığı: Bundan böyle bankalar tazminat ödeyecek

Yunanistan’da Kalkınma Bakanlığı’nın görüşülmekte olan bir yasa tasarısına göre bankalar artık elektronik dolandırıcılık (phisihng) kurbanlarına tazminat ödeyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Telefonunu hacklediler: 4 bin evrosu ‘kuş olup uçtu’

Yunanistan’ın Volos şehrinde bir iş adamının banka hesabından 4 bin evro ‘kuş olup uçunca’, savcılık ön soruşturma talimatı verdi.
Devamını oku...