Kas kaybına karşı yemeniz gereken 5 önemli besin - Azınlıkça
Yaşam

Kas kaybına karşı yemeniz gereken 5 önemli besin

Yaş ilerledikçe kas kaybı artış gösterebilir. Burada yaşam stili çok önemlidir. Hareketli bir yaşam ve iyi beslenen bir vücutta kas kaybını engelleyebilirsiniz.

Birçok araştırma yaşlandıkça kas kaybı durumunun ortaya çıktığını gösteriyor. Erkeklerde testesteron, kadınlarda ostrojen hormonları yaş ilerledikçe azalmaya başlıyor. Tabi bunun diğer etkenleri de var. Büyüme hormononununda giderek azalması ve vücutta diğer hücrelerde artık bozulmaların başlaması da kas kaybı faktörünü ortaya çıkarıyor.

Yumurta

Yumurta tüketmek çok önemlidir. Yumurta önemli bir protein kaynağıdır. Bir yumurta da ortalama 6 gram protein bulunmaktadır. Ancak olay sadece proteinde değil yumurtada kas kaybını önleyen lutein ve zeantin vardır. Yumurta yerken sarı ve beyazı birlikte tüketmelisiniz. Bunu ayırmak doğru değil ve zengin besin değerlerinden faydalanmamak demektir.  Yumurtayı öğünlerinize ekleyin. Baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Yer Fıstığı

Amino asit bakımından zengin olan yer fıstığı faydaları bakımından hem kasbını engeller hem de bağışıklığı güçlendirir. Yer fıstığı en faydalı kuruyemişlerin en üst sırasında kendine yer buluyor. Birçok faydası olan yer fıstığını düzenli tüketmelisiniz. Ek olarak düzenli olarak tüketen kişilerde yaş ilerledikçe ortaya çıkan kas kaybından hariç güç kaybını da engellediği görülmüştür.

Süt

Sütü her yaşta tüketebilirsiniz. Sütün kas yapıcı özelliği vardır ayrıca kemikleri korur. Sütün birçok faydası vardır ve zengin kaynaklar içerir. Ama şüphesiz en önemlilerinden biri büyüme hormonu içermesidir. Yazımızda yaş ilerledikçe büyüme hormonunun azaldığından bahsetmiştirk. Süt azalan bu dengeyi kontrol altına almanıza yardımcı olur. Uzmanlar yatmadan önce sütü ılık olarak içmenizi önermektedirler. Günde iki bardak süt çok faydalıdır.

Yağsız Kırmızı Et

Yağsız kırmızı et lösin kaynağıdır. Lösin kas yoğunluğunu arttırır ve kasların oluşumunda düzenleyici görevdedir. Lösin bir amino asittir ve kas kazanmak isteyenler için çok önemlidir. Düzenli olarak yağsız et tüketiminiz kaslarınızı kaybını önlemekte önemli bir detaydır.

Hindi

Hindinin en önemli özelliği diğer tüm et türlerine göre içlerinde en az yağ oranına sahip olmasıdır. Kasları besleyen magnezyum, fosfor ve demir minerallari bakımından hindi çok zengin bir besin kaynağıdır. Hindinini antioksidan özelliğide vardır. Haftada bir iki kez zengin sebzelerle harmanlayarak hindi tüketmeniz kaslarınız için çok faydalıdır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.