Havayolu şirketinden uçuşlarda fıstık yasağı - Azınlıkça
Yaşam

Havayolu şirketinden uçuşlarda fıstık yasağı

Havayolu şirketinden uçuşlarda fıstık yasağı

EasyJet, fıstık alerjisi hastaların baskısı üzerine uçuşlarda fıstık satışını yasakladığını açıkladı.

Tüketici baskısı üzerine, Qantas, Southwest Airlines, Lufthansa ve British Airways gibi havayollarının tüm uçuşlarında ikramdan atıştırmalık olarak verilen fıstığı çıkardı.

Yer fıstığı ve yer fıstığı tozu alerjisi olan müşterilerin, uçak bileti rezervasyonu yaparken ve havaalanında alerjilerini belirtiyorlardı. Avrupa pazarına hizmet veren EasyJet, bu talepleri yerine getirmek için rezervasyon sayfasında özel bir seçeneğe sahip bulunuyor.

Airporthaber’in haberine göre, EasyJet sözcüsü yapılan işlem hakkında şunları söyledi:

“Tüm müşterilerimizin ve ekibimizin güvenliği ve refahı bizim en büyük önceliğimizdir, bu nedenle yer fıstığı ve fındık alerjisi ile seyahat eden müşterilere yardımcı olmak için bir dizi prosedür uyguladık. Fındık alerjisi olan herhangi bir müşteriden seyahat öncesinde bizi bilgilendirmesini rica ediyoruz ve uçuş sırasında seyahat eden diğer yolcuların yanlarında getirdikleri fındık içeren ürünleri tüketmemesini talep edeceğiz. Yer fıstığı satışını da durdurduk ve önümüzdeki aylarda fındık içeren uçak serimizden son ürünü çıkaracağız.”

EasyJet, “tüm uçuşlarda fındık yasağının mümkün olmadığını” belirterek, bazı yolcuların engellemeye rağmen uçağa getirdiklerini, ancak şikayet durumunda engellemeye gayret ettiklerini bildirdi. EasyJet sözcüsü “Alerjisi olan yolcuların tepkisi olursa yanlarında getirdikleri fındıkları tüketmemelerini talip edeceğiz” açıklamasında bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et