Hindi eti bu yıl Noel’de Yunan vatandaşlarına ‘ağır gelecek’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hindi eti bu yıl Noel’de Yunan vatandaşlarına ‘ağır gelecek’

Yunanistan’da Ortodoks Hristiyanların en büyük yortularından Noel öncesi hindi fiyatları vatandaşı düşündürüyor.

Geçtiğimiz yıla kıyasla et, domates ve patates fiyatları yüzde 20 zamlı iken, Noel öncesinde bu oranın yüzde 30’a sıçraması bekleniyor.

Dondurulmuş hindi fiyatının geçtiğimiz yıl 4,50 evro/kilo olan fiyatının yüzde 30 zamlı olduğu kaydedilirken, taze Yunan üretimi hindi etinin kilosunun ise 10 evroyu geçtiği kaydedilmekte.

Kuzu ve keçi etinin kilosunun 10,50 evro, dana etinin kilosunun 11 evro, domuz pirzolasının 6, dana pirzolasının ise 12 evro olduğu vurgulanıyor.

Yine aynı şekikde domatesin kilosunun 1,80 – 2 evro arasında olduğu, patatesin kilosunun ise 1 evroyu aştığı eklenmekte.

Balıklarda ise fiyatların uygun olduğu, çipuranın 5 evro, çiftlik levreğinin 6 evro, hamsinin 2 evro, karidesin ve izmaritin 2,50 evro civarında seyrettiği belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...