Με υπόδειξη του Χασάν Ρετζέπ εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους - Azınlıkça
Ειδήσεις

Με υπόδειξη του Χασάν Ρετζέπ εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους

Με υπόδειξη του Χασάν Ρετζέπ εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους

Καθ’ υπόδειξη ενός κτηνοτρόφου που ήταν μάρτυρας της μοιραίας πτώσης εντοπίστηκαν από τους πυροσβέστες λίγο μετά τις 10 τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με δυνατή βροχή και σε απόκρημνο σημείο κοντά στα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους, οι σοροί και των δύο άτυχων επιβαινόντων, του άντρα και της γυναίκας από την Ουκρανία.

Αρχικά εντοπίστηκε κοντά στα συντρίμμια η πρώτη σορός και στη συνέχεια και η δεύτερη σε επίσης κοντινή απόσταση.

Τη μαρτυρία στην ΕΡΤ κατέθεσε ο Χασάν Ρετζέπ, κτηνοτρόφος από το Μέγα Πιστό.  Έβοσκε τα κατσίκια του όταν είδε την έκρηξη του Ουκρανικού αεροσκάφους, άκουσε τον εκκωφαντικό θόρυβο, λίγο πριν πέσει και συντριβεί σε μια απόκρημνη χαράδρα, έξω από το χωριό της Κερασιάς. «Το κοπάδι τρόμαξε. Μαζεύτηκε σε μια γωνιά. Κι εγώ φοβήθηκα πολύ. Ήταν σαν να έσκαγε μια βόμβα πάνω από το κεφάλι μου. Τέτοιος ήταν ο θόρυβος». Είδε πρώτος την έκρηξη, την πτώση, την συντριβή. Άφησε το κοπάδι του, κατέβηκε στο Σώστη, 11 χιλιόμετρα πιο κάτω και ειδοποίησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί ανήκουν σε ζευγάρι Ουκρανών που απογειώθηκε με το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος στις 12.35 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Ρουμανία.

Πηγή: ΕΡΤ, Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et