OPEKEPE çiftçi ve hayvan besicilerine primleri ödemeye başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

OPEKEPE çiftçi ve hayvan besicilerine primleri ödemeye başlıyor

OPEKEPE çiftçi ve hayvan besicilerine primleri ödemeye başlıyor

Yunanistan Tarım Bakanı Vaggelis Apostolu OPEKEPE’nin Ekim ayından başlayarak yıl sonuna kadar çiftçi ve hayvan besicilerine yapacağı ödemeleri açıkladı.

Ödemelerin Ekim ayında çiftçi ve tarım üreticilerin temel destek priminin %70’inin ödenmesiyle başlayacağı ifade edilirken, ilk aşamada yapılacak ödemelerin 2,1 milyar euro’yu bulacağı ve yıl sonuna kadar bu meblağın 2,76 milyar euro’ya ulaacağı kaydedildi.

2014 yılında açıklanan yaklaşık 4,5 milyon euro’luk primin iki ve üçüncü taksitlerinin 933 hak sahibine ödenmeye devam edildiği ifade edildi.

OPEKEPE’nin Ekim ayı ortalarına kadar şeker pancarı, kuşkonmaz, portakal, pirinç v.s. gibi mahsuller için ödenmemiş primleri de ödemesi bekleniyor. Bununla birlikte 2016 yılına kadar olan eski destek primlerinin de Aralık ayı başlarına kadar ödenmesi planlanıyor.

Ayrıca 2007-2013 Tarımsal Kalkınma Programından kalan ödemeleri de bekleyen çok sayıda çiftçi bulunuyor. Son olarak Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu ELGA’nın da zarar gören tarım üreticisi ve hayvan besicilerine tazminat ödemeye devam ettiği dile getiriliyor. 6.681 hak sahibine en sona 15 Mayıs’ta yapılan ödemede yaklaşık 6,3 milyon euro dağıtılmıştı. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et