Με 6 Canadair προσπαθούν να σβήσουν 91 φωτιές σε όλη την Ελλάδα! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Με 6 Canadair προσπαθούν να σβήσουν 91 φωτιές σε όλη την Ελλάδα!

Με 6 Canadair προσπαθούν να σβήσουν 91 φωτιές σε όλη την Ελλάδα!

Από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415 και CL-215, μόνο έξι επιχειρούν στις μεγάλες πυρκαγιές σε Κάλαμο, Ζάκυνθο και Αμαλιάδα.

Τιτάνια προσπάθεια να επισκευάσουν τις βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Canadair καταβάλλουν οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Ωστόσο, αυτή την ώρα, μεσημέρι Δευτέρας, από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο έξι αεροσκάφη τα οποία έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο να σταματήσουν την επέλαση της πυρκαγιάς!

Υψηλές θερμοκρασίες, συνεχείς βλάβες από το γεγονός ότι εδώ και δύο εβδομάδες οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -ακόμη και στην γειτονική Αλβανία διατέθηκαν δυνάμεις- δημιουργούν προβλήματα στη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων. Μετά την επιδιόρθωση των τεχνικών προβλημάτων τα Canadair δίνονται για πτητικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των αεροσκαφών.

Το ανησυχητικό είναι ότι για τις επόμενες ώρες ο αριθμός των πυροσβεστικών αεροσκαφών που παλεύουν για να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς δεν προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά. – protothema.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et