Αντιδράσεις στις νέες άδειες ταξί στην Ξάνθη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αντιδράσεις στις νέες άδειες ταξί στην Ξάνθη

Αντιδράσεις στις νέες άδειες ταξί στην Ξάνθη

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τίτλο “ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΙΑ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ” που εξέδωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Α” Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ:

Για ακόμη μια φορά “το σύστημα” μας απογοητεύει. Για ακόμη μια φορά τα γρανάζια του φαίνεται να λειτουργούν, με κύριο γνώμονα τα συμφέροντα και δυστυχώς όχι αυτά των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινώς, για τα προς το ζην.

Ο λόγος για το Υπουργείο Συγκοινωνιών, που εξόφθαλμα καταπάτησε την υπάρχουσα νομοθεσία, δίδοντας άδειες αγοραίων ταξί σε κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, οι οποίοι όχι μόνο δεν πληρούν τις βασικές προδιαγραφές αλλά έχουν ήδη στην κατοχή τους δύο ή ακόμη και τρια ταξί.

Μη τηρώντας λοιπόν τα αντικειμενικά κριτήρια και παραβλέποντας ένα από τα βασικότερα, την εντοπιότητα, άδειες που ήταν να δωθούν στον Δήμο Μύκης σε οικισμούς όπως οι Θέρμες, οι Σάτρες, το Δημάριο, ο Κένταυρος, ο Εχίνος και η Κοτύλη, δώθηκαν ως δια μαγείας στον οικισμό Σμίνθης, που απέχει τουλάχιστον μισή ώρα.

Πέραν του νομικά απαράδεκτου αυτού γεγονότος, υπάρχει και η παράλογη και σίγουρα μη πρακτική πλευρά του. Για παράδειγμα, πώς ένας κάτοικος του Δήμου Μύκης, βρισκόμενος σε έκτακτη ανάγκη νοσηλείας, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί εγκαίρως από ταξί που βρίσκεται τόσα χιλιόμετρα μακριά του;

Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.

Άνεργοι, τρίτεκνοι, ευπαθείς ομάδες, αφέθηκαν στο έλεος για ακόμη μια φορά.

Άραγε για πόσο μωρούς και άνοες μας έχουν οι υποστηρικτές της Τρόικα;

Οι ανοιχτές αγορές και τα ανοιχτά επαγγέλματα είναι προφανές ότι κατακρεουργούν την τοπική κοινωνία, στερώντας της τον αξιοπρεπή και έντιμο βίο, βυθίζοντάς την περισσότερο στο βούρκο της ανεργίας και της ανέχειας.

Περιφερειακός Σύμβουλος

Α” Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.