İskeçe’de yeni taksi izinlerine tepki! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de yeni taksi izinlerine tepki!

İskeçe’de yeni taksi izinlerine tepki!

İskeçe’de (Xanthi) yeni ticari taksi ruhsatları süreciyle ilgili ciddi şikayetler bulunuyor.

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi ve İskeçe Ticaret Odası Asbaşkanı İrfan Hacıgene yayınladığı açıklama ile yeni taksi izinleriyle ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Açıklamasında “Yunanistan Ulaştırma Bakanlığını mevcut mevzuatı ihlal etmekle” suçlayan Hacıgene “yeni taksi ruhsatlarının temel standartları yerine getirmeyen ve elinde iki, hatta üç taksi ruhsatı bulunan (İskeçe) dağlık bölgesi sakinlerine verildiğini” ifade etti.

Hacıgene “Ilıca (Thermes), Sinikova (Satre), Demircik (Dimario), Ketenlik (Kentavros), Şahin (Ehinos) ve Kozluca (Kotili) köylerine verilmesi gereken taksi ruhsatlarının ‘sihirli’ bir şekilde Dolaphan (Sminthi) köyüne verildiğini” dile getirdi.

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi durumu “trajikomik” olarak nitelendirirken “Mustafçova (Miki) Belediyesinde acil durumdaki bir hastaya köyden kilometrelerce uzak bir taksinin nasıl hizmet vereceğini” sorarak “işsiz vatandaşların, çok çocuklu ailelerin ve hassas toplum gruplarının bir kez daha kaderlerine terk edildiğini” iddia etti.

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et