Yunanistan’da lokantalar sadece markalı zeytinyağı kullanabilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da lokantalar sadece markalı zeytinyağı kullanabilecek

Yunanistan’da lokantalar sadece markalı zeytinyağı kullanabilecek

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı lokantalarda bulunan ve ne kadar temiz olduğu ve ne kadar kaliteli zeytinyağı içerdiği bilinmeyen zeytinyağı şişelerine son noktayı koyuyor.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yemek (lokanta, taverna v.s.) sektöründe tek kullanımlık ve markalı zeytinyağı şişelerinin kullanılması zorunlu olacak.

Bu tarihten sonra lokanta ve tavernalarda kullanılacak zeytinyağı şişelerinin etiketlerinde tüm gerekli bilgilere yer verilecek. Kathimerini gazetesinin haberine göre şişelerin maliyetinin işletme tarafından mı karşılanacağına yoksa müşteriye mi mal edileceğine ise işletmeler karar verecek. Ayrıca uygulamaya yemek sektöründeki işletmelerin de onay verdiği kaydediliyor.

Uygulanın gerek üreticilere gerekse de zeytinyağı standardizasyon ve sertifikasyon şirketlerine de katkı sağlaması beklenirken, en çok kazananlar ise lokantalar olacak. Zira lokantalar tek kullanımlık zeytinyağlarından para alabilecek, diğer taraftansa ödüllü zeytinyağlarını kullanmaları durumunda işletmenin saygınlığını ve güvenirliliğini arttırabilecek.

Girit’te ise çok önceden bu uygulamaya geçen lokantalar bulunuyor. Turistlerin 100 ml’si 1,5 euro’dan satılan zeytinyağlarına büyük ilgi gösterdiği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et