Μειώνονται τα δημοτικά τέλη στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μειώνονται τα δημοτικά τέλη στην Κομοτηνή

Μειώνονται τα δημοτικά τέλη στην Κομοτηνή

Τη μείωση του δημοτικού φόρου, των τελών κοινόχρηστων χώρων και των τελών διαφήμισης αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, που συνεδρίασε την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Έτσι στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, που αφορούν στην χρήση πεζοδρομίων από τα καταστήματα, μείωσαν, όπως είχαν δεσμευτεί από πέρυσι, τα τέλη κατά 15%, με τον κ. Πολιτειάδη να επισημαίνει πως αυτή την κίνηση του Δήμου θα πρέπει να σεβαστούν οι καταστηματάρχες, και να μην γίνεται κατάχρησή της, ξεφεύγοντας από τα εγκεκριμένα όρια, ώστε να υπάρχει τάξη στην πόλη.

Την ίδια ώρα μειώνεται ο δημοτικός φόρος κατά 20%, κάτι που αφορά όλους τους δημότες, που πληρώνουν τον συγκεκριμένο φόρο μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον μειώνουν κατά 50% τα τέλη διαφήμισης, ελπίζοντας πως όσοι κάνουν αφισοκολλήσεις θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, λόγω του χαμηλού κόστους, να τηρούν τη νομιμότητα και να μη χρησιμοποιούν όποιους χώρους βρίσκουν για να προβάλλουν τις εκδηλώσεις τους, αλλά να προσέρχονται στο Δήμο, να παίρνουν την ανάλογη άδεια.

Η οικονομική επιτροπή θα λάβει σοβαρά υπόψη της και την εισήγηση των εκπροσώπων του συλλόγου ΑμεΑ της Ροδόπης, για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών για τα ΑμεΑ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.