Gümülcine’de belediye harçlarında indirime gidiliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de belediye harçlarında indirime gidiliyor

Gümülcine’de belediye harçlarında indirime gidiliyor

25 Temmuz Salı günü toplanan Gümülcine (Komotini) Belediyesi Ekonomi Komisyonu belediye harçlarında indirime gidilmesine karar verdi.

Komisyonun indirime gidilmesine karar verdiği harçlar arasında belediye vergisi, ortak kullanım alanları harçları ve reklam harçları yer alıyor.

Böylece dükkanların kaldırımları kullanmalarıyla ilgili olan ortak kullanım alanları harcının geçen yıl taahhüt edildiği üzere %15 indirildiği kaydedilirken, belediye yönetiminin mağaza sahiplerinden belirlenen sınırları aşılmamasını beklediği ifade edildi.

Bütün Gümülcine sakinlerini ilgilendiren ve elektrik faturaları aracılığıyla tahsil edilen belediye vergisinin ise %20 düşürüldüğü açıklandı.

Reklam harcına ise %50 indirim uygulanırken, harcın bu kadar düşük olmasının afiş yapıştıranları gerekli izinleri almaya ve yasal davranmaya yol açacağının ümit edildiği belirtildi.

Son olarak Ekonomi Komisyonunun Rodop Engelli Vatandaşlar Derneği temsilcilerinin engelli vatandaşların ödediği belediye harçlarında daha fazla indirime gidilmesi yönündeki talebi de dikkate alacağı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et