6 νέοι κτηνίατροι θα προσληφθούν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΑΜΘ - Azınlıkça
Ειδήσεις

6 νέοι κτηνίατροι θα προσληφθούν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΑΜΘ

6 νέοι κτηνίατροι θα προσληφθούν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΑΜΘ

Υποστελεχωμένη είναι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς οι μόνιμοι κτηνίατροι είναι 46 και αυτοί καλούνται να επεμβαίνουν σε όλες τις περιοχές στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, όπως φυσικά και στα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Παρόλα αυτά, με ευρωπαϊκό κονδύλι οι 46 εργαζόμενοι γίνονται 52. Η προσαύξηση έξι κτηνιάτρων αναμένεται να επιμεριστεί ως εξής: ένας εργαζόμενος σε κάθε νομό και δύο στον Έβρο. Τις προσλήψεις ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, κατόπιν της εισήγησης του προϊσταμένου Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ Αχιλλέα Σαχπατζίδη, ο οποίος εξήγησε τον εποχικό χαρακτήρα των προσλήψεων και επιβεβαίωσε την πηγή χρηματοδότησης.

Οι νέοι κτηνίατροι θα ασχολούνται κυρίως με το πρόγραμμα καταπολέμησης εξωτικών νοσημάτων, όπως η οζώδης δερματίτιδα και η ευλογιά.

Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ Αχιλλέας Σαχπατζίδης, η ενίσχυση είναι βοηθητική και καλοδεχούμενη, όμως “δε λύνει τα προβλήματά μας, καθώς θα ασχοληθεί κυρίως με το πρόγραμμα. Συνολικά, σε όλη την περιφέρεια υπάρχουν 46 κτηνίατροι, μετά τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις. Θεωρώ πως το ελάχιστο όριο κτηνιάτρων θα έπρεπε να είναι περίπου στους είκοσι ανά περιφερειακή ενότητα, για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ΠΕ Καβάλας έχει μόλις δυο κτηνιάτρους, ο βόρειος Έβρος επίσης μόνο δύο, ενώ και η Ροδόπη έχει μόλις έξι, καταλαβαίνουμε ότι το υπάρχον προσωπικό δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et