Veterinerlik Dairesine 6 yeni veteriner alınacak - Azınlıkça
Ειδήσεις

Veterinerlik Dairesine 6 yeni veteriner alınacak

Veterinerlik Dairesine 6 yeni veteriner alınacak

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı bünyesi altında faaliyet gösteren Veterinerlik Dairesine Avrupa programı aracılığıyla 6 yeni veterinerin alınacağı kaydedildi.

Bugün için Drama, Kavala, Rodop, Evros ve İskeçe (Xanthi) illerinin yanı sıra Thassos (Taşöz) ve Samothraki (Semadirek) adalarına bakan 46 veteriner bulunuyor. Program aracılığıyla her ili birer veteriner, Evros iline ise iki veteriner daha alınacağı kaydedildi.

Yeni veterinerlerin nodüler ekzantemi ve koyun çiçeği gibi marazlarla mücadele programları çerçevesinde seferber edileceği ifade edildi.

Veterinerlik Dairesi Müdürü Ahilles Sahpatzidis bu personel takviyesinin katkı sağlayacağını ancak personel sorununu çözmeyeceğini ifade ederken “Dairemizin sorunsuz çalışabilmesi için her ilde yaklaşık 20 veterinerimizin olması gerekir. Kavala’da sadece iki, kuzey Evros’ta iki ve Rodop ilinde de sadece altı veterinerimizin olduğunu göz önünde bulundurursak, mevcut personelin ihtiyaçları karşılamasının mümkün olmadığı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et