Διαμαρτυρία μπροστά από κοσέρ σφαγείο της Καβάλας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Διαμαρτυρία μπροστά από κοσέρ σφαγείο της Καβάλας

Διαμαρτυρία μπροστά από κοσέρ σφαγείο της Καβάλας

Το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου ιδιώτες, εθελοντές, εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων της Καβάλας και του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σφαγείο στην περιοχή Κοκκινόχωμα, το οποίο παρανόμως αποφάσισε να προχωρήσει στην σφαγή ζώων βάσει των απαιτήσεων της Ιουδαϊκής θρησκείας.

Το συγκεκριμένο σφαγείο, που έχει άδεια λειτουργίας, θα σφαγιάζει ζώα με τη μέθοδο Κοσέρ, κατά την οποία έμβια πλάσματα πρέπει να θανατώνονται χωρίς να προηγηθεί αναισθητοποίηση τους κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής (ενωσιακή) και στη συνέχεια τα κρεμούν ανάποδα μέχρι να γίνει η αποστράγγιση του αίματος και ενώ ακόμα έχουν τις αισθήσεις τους.

“Δυστυχώς πριν από μερικές μέρες είχαμε προαναγγείλει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω των αρμόδιων των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειών φαίνεται θετικά διακείμενο – έστω και με σιωπηρή συναίνεση – σε αυτό το έγκλημα. Και να που στην Καβάλα τελικά γίνεται – κατά παράβαση της νομοθεσίας – καθώς η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης φαίνεται να μην απαγορεύει την σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση κάτι που η συγκεκριμένη επιχείρηση διαφημίζει ως παρεχόμενη υπηρεσία” αναφέρει το zoosos.gr.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση έχει γίνει ανάκληση άδειας λειτουργίας τον Μάρτιο 2016 και τον Μάιο του 2016 του εγκρίθηκε η άδεια επαναλειτουργιας της.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν:

-Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος»
-Εταιρεία για την Περίθαλψη Αδέσποτων και Άγριων Ζώων
–Οικολόγοι Πράσινοι
-Πολιτική Κίνηση Καβάλας
–Η διαδικτυακή σελίδα φίλων ζώων «Σε Προστατεύω»
-VEGAN συλλογικότητες από διαφορετικές περιοχές της χώρας

Για την παρανομία έχει ενημερωθεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία μέσω παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας αναμένεται να μπλοκάρει την λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης και στον περαιτέρω βασανισμό των ζώων.

Πηγή: zoosos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.