10 Yunandan 4’ü Müslüman göçmen istemiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

10 Yunandan 4’ü Müslüman göçmen istemiyor

10 Yunandan 4’ü Müslüman göçmen istemiyor

Ulusal Sosyal Araştırmalar Merkezi (EKKE) tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Yunanlılar göçmenleri ekonomik, sosyal ve kültürel düzeyde tehdit olarak görüyor.

Araştırmadan çıkan bazı ilginç sonuçlar şöyle:

– Yunanların %65’i göçmenlerin Yunan ekonomisine zarar verdiğini düşünüyor.
– %59’u göçmenlerin, kendi işlerini aldıklarına inanıyor.
– %59’u vergi düzeyinde sağladıkları katkıya nazaran mültecilerin sağlık ve sosyal destek hizmetlerini daha fazla kullandığını düşünüyor.

Araştırma sonuçlarına göre yaşanan göçler nedeniyle Yunanistan’ın yaşanılacak en kötü yere dönüştüğüne inanların oranı %63’ü bulurken, ülkenin kültürel yaşantısının zenginleşmek yerine seviye kaybettiğine inanların oranı ise %57.

EKKE’nin araştırmasına katılan her 3 kişiden 1’i hükümetin iltica talebinde bulunanlara karşı cömert davranmaması gerektiğini düşünürken, %44’ü ise hükümetin göçmenlerin ulaştığı bölgelerdeki yerlilere kıyasla göçmenlere daha iyi davrandığını, %29,2’si aynı davrandığını ve %26,5’i ise daha kötü davrandığını düşünüyor.

Yunanların Müslümanlara karşı da oldukça olumsuz tavır sergilediği görülen araştırma sonuçlarına göre her 10 kişiden 4’ü “Yunanistan’da hiç Müslüman göçmen olmaması gerektiğini” ifade ederken, her 10 kişiden 4’ü ise daha az Müslüman göçmen olması gerektiğini düşünüyor. Geçen ay Chatham House tarafından yayınlanan bir başka araştırmada ise Yunanların %58’i Müslüman ülkelerden Yunanistan’a yönelik göçün durması gerektiğini ifade etmişlerdi. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et