Κοτζιάς: «Οι ΗΠΑ της κυβέρνησης Τραμπ θα μας στηρίξουν περισσότερο» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Κοτζιάς: «Οι ΗΠΑ της κυβέρνησης Τραμπ θα μας στηρίξουν περισσότερο»

Κοτζιάς: «Οι ΗΠΑ της κυβέρνησης Τραμπ θα μας στηρίξουν περισσότερο»

Ότι η Ελλάδα θα έχει σαφώς μεγαλύτερη στήριξη από τις ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Ν.Τραμπ δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς: «Θα συνεχίσει να υπάρχει και ίσως να είναι και πιο μεγάλη»

Όλα δείχνουν ότι το ταξίδι του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ ήταν απολύτως επιτυχημένο και ο υπουργός εκμεταλλέυθηκε στο έπακρο τις αρνητικές για την Τουρκία συγκυρίες και την εμφανή αντιπάθεια σχεδόν ολόκληρης της Δύσης στο πρόσωπο του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο Ν.Κοτζιάς είχε και την τύχη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να θέσει επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και να ενημερώσει για τις τουρκικές προκλήσεις την στιγμή που η Άγκυρα έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη που επί σειρά ετών της «χάιδευε» τα αυτιά.

«Πιστεύω πως έγινε κατανοητό από την αμερικανική πλευρά είναι η ιδιαίτερη γεωστρατηγική ανάλυση που κάνουμε για την περιοχή μας και συμφωνήσαμε στη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια σε αυτήν. Ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας μας, είναι ένας ρόλος ευθύνης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, στην Ουάσιγκτον όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια συνάντηση προγραμματισμένη για 40 λεπτά, η οποία διήρκησε τελικά μιάμιση ώρα.

Ο ρόλος της Ελλάδας σε μια εύθραυστη γεωπολιτική συγκυρία και σε ένα περιφερειακό τρίγωνο αστάθειας, καθώς και τα θέματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το Κυπριακό δεν απασχόλησε ιδιαίτερα στη συζήτηση. Αναφορικά με την αντιπαράθεση της Τουρκίας με χώρες της Ευρώπης επανέλαβε ότι «η Τουρκία εξάγει τη νευρικότητάς της», επισημαίνοντας ότι «ίσως ορισμένοι κύκλοι της Τουρκίας να θεωρούν ότι μια τέτοια σύγκρουση στα λόγια να βοηθά την προεκλογική καμπάνια του κ. Ερντογάν».

Σχετικά με το ποια είναι η θέση της Ελλάδας σε σχέση με πιθανές επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στη χώρα μας πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι «η θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μιλάει πριν του τεθούν συγκεκριμένα αιτήματα και διαδικασίες».

Πηγή: pronews.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et