Outsi ve Zagnaferis’ten Katrugalos’un açıklamalarına cevap - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Outsi ve Zagnaferis’ten Katrugalos’un açıklamalarına cevap

Outsi ve Zagnaferis’ten Katrugalos’un açıklamalarına cevap

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrugalos’un Türk yetkililerin Batı Trakya’ya seçim ziyareti ile ilgili açıklamalarına bir tepki de İskeçe’den (Xanthi) geldi.

İskeçe İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Zagnaferis konuyla ilgili olarak “Thraki” sitesine yaptığı açıklamada Katrugalos için “Trakya Dimokritos Üniversitesinin ‘uçan’ profesörü” benzetmesini yaparken “Katrugalos’un açıklamalarına tamamen karşıyım ve kınıyorum. Muhtemelen hayal görüyor. Onunla ilgili utanç duyuyorum, çünkü her şeyden öte Trakya’daki üniversitenin profesörü, ancak ne Trakya’da ne de ülke geneli ne olup bittiğini bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Hrisa Outsi: Belli ki Katrugalos kişisel görüşünü ifade etmiş

ANEL Partisi Siyasi Konsey Üyesi ve Doğu Makedonya-Trakya Temsilcisi Hrisa Outsi de konu hakkında yaptığı açıklamalarda “Belli ki Katrugalos kendi görüşlerini ifade etmiş, çünkü şu ana kadar hiçbir talep olmadı. Eğer talep olsaydı bu talebe bizzat hükümet cevap verirdi. Bunun dışında şu anda referandum öncesi farklı nedenlerden dolayı bu ziyaretin Trakya’ya yapılmasını çok tehlikeli buluyorum. Çünkü oy kullanacak Türk vatandaşlarımız yok, öyleyse buraya gelmeleri için bir neden yok. İkinci olarak da AB ülkeleriyle açılan iç çekişme bizimki gibi hassas bir bölgeye taşınamaz” ifadelerini kullandı.

Outsi: Bu tür açıklamaları tehlikeli buluyorum

Outsi açıklamalarının devamında ise “Bu tür olası bir ziyarete veya referandum öncesi bölgeyi ziyaret etme talebine katılmıyorum. Evet Türkiye ile bir A ilişkilerimiz var, ancak özellikle de bölgemizde böyle bir gerginlik varken bu tür açıklamaların yapılmasını son derece tehlikeli buluyorum” ifadelerine yer verdi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’nin, diğer ülkelerde oy kullanan seçmenleri gibi, ülkemizde seçmenleri olmadığı için, referandum öncesi birilerinin buraya gelip seçim kampanyası yapmasını gerektirecek bir neden olduğunu düşünmüyorum. Müslüman azınlığından bazı şahısların aşırıcılık içeren açıklamalarıyla işler sivrilmeye başladığı için, akla bölgede güvenlik tehlikesi olacağı da geliyor, çünkü iki ucun nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et