Kotzias: Trump döneminde ABD Yunanistan’a daha fazla destek verecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kotzias: Trump döneminde ABD Yunanistan’a daha fazla destek verecek

Kotzias: Trump döneminde ABD Yunanistan’a daha fazla destek verecek

Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Yunanistan’ın Donald Trump hükümeti döneminde ABD’den daha büyük destek alacağını ifade ederken “Destek devam edecek belki de daha büyük olabilir” şeklinde konuştu.

Pronews.gr sitesinin haberine göre “her şey Nikos Kotzias’ın ABD ziyaretinin son derece başarılı geçtiğine ve Yunan Dışişleri Bakanının Türkiye için oluşan olumsuz konjonktürü ve neredeyse batının tamamının Recep Tayip Erdoğan’ın şahsına yönelik belirgin antipatiyi sonuna kadar değerlendirdiğini gösteriyor” ifadeleri yer aldı.

ABD’de Yunan-Türk konularını masaya yatırma fırsatı bulan Nikos Kotzias’ın “Ankara’nın bütün Avrupa’ya gerçek yüzünü gösterdiği anda Türklerin tahrikleri hakkında Amerikalıları bilgilendirdiği” belirtiliyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Washington’da ABD Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster ile görüştü. Görüşme sonrası Atina Haber Ajansı’na konuşan Kotzias “Amerikan tarafının bölgemizle ilgili yaptığımız jeostratejik analizin anlaşıldığına inanıyoruz ve bölgemizde büyük istikrar ile güvenlik ihtiyacı konusunda mutabık kaldık. Ülkemizin özel rolü ise, sorumluluk rolüdür” dedi.

McMaster ile 40 dakika görüşmesi planlanan Nikos Kotzias’ın yaklaşık bir buçuk saat görüşme yaptığı kaydedildi.

“Kırılgan jeopolitik konjonktürde ve bölgesel istikrarsızlık üçgeninde Yunanistan’ın rolü, Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Balkanlar’da güvenlik konuları” ikilinin odaklandığı konular oldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Kotzias Kıbrıs konusunun görüşmede özellikle görüşülmediğini kaydederken, Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle ilgili çekişmesi hakkında ise “Türkiye, sinirliliğini dışarı vuruyor. Belki de Türkiye’de bazı çevreler, bu tür sözlü çarpışmanın Erdoğan’ın seçim kampanyasına katkı sağladığını düşünebilir” dedi.

Türk siyasetçilerin Türkiye’deki referandum öncesi Yunanistan’a olası ziyaretleriyle ilgili Yunanistan’ın görüşünün ne olduğu konusundaki soruya ise Kotzias “Dışişleri Bakanının bu konudaki görüşü, kendisine somut talepler ve süreçler getirilmedikçe konuşmamasıdır” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et