Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Alco η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22%, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στο 17,3% (από 16,7%) του δείγματος.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος, ποσοστό πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή με 6% (σταθερό), το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% (από 5,4%) και το ΚΚΕ με 5,1% (από 5,3%).

Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, βρίσκονται τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (από 1,8%), η Ενωση Κεντρώων με 2% (από 1,8%) και η Λαϊκή Ενότητα με 1,8% (από 2,5%).

Μεγάλο ενδιαφέρον, έχουν οι σημαντικές μετακινήσεις του εκλογικού σώματος, με το 28% που είχε ψηφίσει Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές, να έχει μετακινηθεί στη ΝΔ, διατηρώντας μόνο 24% που πέρασε στο Κίνημα Αλλαγής. Σημαντικές απώλειες φαίνεται να είχε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το 21% να επιλέγει τώρα τη ΝΔ, ενώ η μετακινήσεις που ενδεχομένως να δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες μεταβολές στις πρώτες θέσεις είναι το 16% των αναποφάσιστων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 10% της νέας αποχής.

Παρά την αυξανόμενη συσπείρωση, μεγάλο παραμένει το ποσοστό της απροσδιόριστης ψήφου, με τους αναποφάσιστους να φτάνουν το 16,7%. Ποσοστό που ικανό να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς θα ενισχύονται οι συσπειρώσεις των κομμάτων. Αποχή ήταν η απάντηση του 10,2% και λευκό δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το 4,3%.

Την αποχώρηση του ΔΝΤ ζητά το 58% των Ελλήνων!

Σχεδόν δύο στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 58%) θεωρούν ότι η χώρα θα κέρδιζε σημαντικά από την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση αν πιστεύεται ότι συμφέρει ή όχι την Ελλάδα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, μόλις το 21% απάντησε ότι συμφέρει, δεν ξέρω/ δεν απαντώ επίσης 21%, ενώ το 58% απάντησε πως δεν την συμφέρει.

Το 79% καταδικάζει την εποχή του δικομματισμού

Μία εποχή με έντονη την οσμή σκανδάλων, φαίνεται πως έχει χαρακτηριστεί από τα αρνητικά πρωτοσέλιδα της περιόδου. Στην ερώτηση πιστεύετε ότι υποθέσεις όπως αυτές της Siemens και της Novartis αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά ή χαρακτηρίζουν μία ολόκληρη εποχή, το 79% απάντησε ναι, με μόλις το 12% να βλέπει τις υποθέσεις ως μεμονωμένα περιστατικά και το 9% να επιλέξει το δεν ξέρω/ δεν απαντώ,

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco, για το Kontra Channel, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών, σε όλη την Ελλάδα. Ο χρόνος πραγματοποίησης της έρευνας ήταν από 16 έως 20 Μαΐου 2018.

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.