Plastik kalamaki kullanmayacak ilk Yunan adası belli oldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Plastik kalamaki kullanmayacak ilk Yunan adası belli oldu!

Plastik kalamaki kullanmayacak ilk Yunan adası belli oldu!

“Sea Change” programı çerçevesinde plastik pipet (kalamaki) kullanıma son verecek Ege’deki ilk Yunan adası belli oldu.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Sikinos Adası’nda belediye yönetimi “A.K. Laskaridi” Vakfı ile işbirliği çerçevesinde plastik kalamaki dönemine son vermeye hazırlanıyor. Ada sakinleri ve işletmeler plastik pipetler yerine Laskaridi Vakfı tarafından temin edilecek yeniden kullanılabilir veya biyolojik açıdan çözünebilir pipletler kullanacak.

Sikinos Belediyesi dünyadaki çevre kirliliğine katkı sağlamak amacıyla ada sakinlerini ve işletmeleri alışkanlıklarını değiştirmeye davet eden ilk belediye olacak. Ada yazı Yunanistan’ın ilk #plastic_straw_free adası olarak karşılamaya hazırlanıyor.

Sikinos adasından başlayacak olan “Sea Change” programı ise önümüzdeki aylarda diğer Kiklad Adalarında da devam edecek. Program bir dizi faaliyetler aracılığıyla denizi korumayı ve ada sakinlerini desteklemeyi hedefliyor.

A.K. Laskaridi Vakfı İcra Müdürü Angeliki Kosmopoulou konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda “Tek kullanımlık plastikler çevreye en büyük zararı verenler arasında. Bir plastik pipet veya bardak sadece birkaç dakikalığına kullanılıyor ancak çevreye yönelik olumsuz etkileri on yıllar boyunca sürüyor. Çözüm hepimizin elinde ve günlük alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçiyor. Sea Change programı Kiklad Adaları sakinlerini bu mücadelede yer almaya teşvik ediyor. Sikinos’un plastik pipete ‘hayır’ diyen ilk Yunan adası olması bizi çok mutlu ederken, diğer belediyelerin de bu örneği takip edeceğini düşünüyoruz”.

İLGİLİ HABER

Yunanistan’da kalamaki artık kullanılmayacak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et