SYRIZA-ND arasındaki fark ne durumda? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA-ND arasındaki fark ne durumda?

SYRIZA-ND arasındaki fark ne durumda?

Alco araştırma şirketinin gerçekleştirdiği son kamuoyu yoklamasına göre anamuhalefet ND partisi ile iktidar SYRIZA partisi arasındaki fark kapanıyor.

Anketten ortaya çıkan sonuçlara göre partiler arasındaki sıralama şöyle şekilleniyor:

ND %22
SYRIZA %17,3
ALTIN ŞAFAK %6
KİNİMA ALLAGİS %5,5
KKE %5,1
ANEL %1,5
EK %2
LAE %1,8

Kamuoyu yoklamasından ortaya çıkan sonuçlara göre bir önceki seçimlerde Potami Partisi’ne oy verenlerin %28’inin ND’ye yöneldiği görülürken, sadece %24’ü yeni kurulan Kinima Allagis’e yöneliyor. PASOK ve DİMAR’dan oluşan Demokratik İttifak seçmeninin %21’inin de yine ND’ye yöneldiği görülürken, son seçimlerde SYRIZA’ya oy kullanan %16 oranındaki kararsızlar ile seçime katılmayacağını beyan eden %10’luk kesimin tercihleri sıralamayı çok farklı bir hale getirebilir.

Vatandaşların %58’i IMF’yi istemiyor

IMF’nin Yunanistan’a yönelik mali uyum programından ayrılması durumunda ülkenin önemli kazanç elde edeceğine inanların oranı %58’i buluyor. Sadece %21’lik bir kesim IMF’nin Yunanistan programında yer almasının ülke çıkarına olduğunu düşünürken, %21’lik bir kesim ise kararsız.

Diğer yandan seçmenlerin büyük skandallara tepkili olduğu görülüyor. “Siemens ve Novartis gibi meselelerin münferit olaylar olduğuna mı yoksa bir dönemi mi nitelediğini düşünüyorsunuz?” sorusuna ankete katılanların %79’luk gibi ekseri bir çoğunluğu ilk yanıtı tercih ederken sadece %12’lik bir kesim bu skandalların münferit olaylardan ibaret olduğua inanıyor.

Kontra Channel hesabına gerçekleştirilen ve azınlıkça’nın aktardığı anket Yunanistan geneli 17 yaş üzerindeki 1.000 vatandaşın katılımıyla 16-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et